Jay Shah (Amit Shahov sin) Dob, supruga, djeca, obitelj, biografija i još mnogo toga

Jay Shah Sin predsjednika BJP-a Amit Shahakoji je eliminiran iz bigg šefa 2 teluga

Bio/Wiki
Puno imeJay Amit Shah [1] Hinduista
ProfesijaAdministrator za poslovne ljude i kriket
Poznat poBudući da je sin vođe BJP-a Amit Shah
Fizička statistika i više
Visina (približno)u centimetrima - 168 cm
u metrima - 1,68 m
u inčima inča - 5 ’6'
Boja očijuCrno
Boja koseCrno
Osobni život
Datum rođenja2. rujna 1988. (petak)
Dob (od 2020) 32 godine
Rodno mjestoAhmedabad, Gudžarat
Horoskopski znakDjevica
NacionalnostIndijanac
Fakultet / sveučilišteSveučilište Nirma, Ahmedabad
Obrazovna kvalifikacijaB. Teh [dva] Novi Indian Express
PolemikaU listopadu 2017. Jay je podnio tužbu za klevetu protiv Rs. 100 Crore protiv web stranice s vijestima The Wire zbog objavljivanja članka koji izražava zabrinutost zbog naglog rasta njegove tvrtke (Temple Enterprise) za 16000 puta u financijskoj godini. [3] Žica Nakon toga, Jay Shah podigao je kazneni postupak za klevetu protiv sedam ljudi, uključujući autora članka Rohini Singh i urednike The Wire. Slučaj je aktivan na prvostupanjskom sudu. [4] Poslovni standard
Odnosi i više
Bračni statusOženjen
Datum vjenčanja10. veljače 2015
Slika Jay Shaha i njegove supruge Hritishe Shah iz dana vjenčanja
Obitelj
ŽenaHrishita Patel
Jay Shah sa suprugom Hrishitom Patel
Djeco Oni su - Nijedna
Kći - Rudri (rođen 2017. godine) i još jedan rođen u svibnju 2019. godine
Jay Shah
Roditelji Otac - Amit Shah (Ministar unutrašnjih poslova Indije)
Majka - Sonal Shah
Jay Shah

Jay Shah

Neke manje poznate činjenice o Jay Shahu

 • Jay Shah, sin indijskog ministra unutarnjih poslova i visoki čelnik BJP-a Amit Shah , tajnik je Upravnog odbora za kriket u Indiji (BCCI) i također predsjednik Azijskog vijeća za kriket.
 • Navodno je Jay Shah težio postati igrač kriketa tijekom svojih tinejdžerskih dana, za koje je čak kratko vrijeme i profesionalno trenirao kriket pod bivšim trenerom kriket tima Gujarat Jayendrom Sehgalom.
 • Nakon što je diplomirao na Ahmedabadovom sveučilištu Nirmala, Jay Shah pridružio se svom obiteljskom poduzeću PVC cijevi oko 2003. godine.
 • Slijedeći očeve stope, koji je prije pridruživanja politici radio kao burzovni mešetar, Jay Shah je 2004. godine osnovao trgovačko poduzeće pod nazivom Temple Enterprises Pvt Ltd.
 • U 2009, Jay Shah je ušao u administraciju kriketa nakon što se pridružio Gujarat Cricket Association (GCI) kao izvršni član. Izabran je za zajedničkog tajnika GCI-a 2013. Najznačajniji projekt koji je vodio tijekom svog mandata kao GCA Joint Secretory bila je izgradnja najveće svjetske kriket arene, stadiona Narendra Modi.

  Jay Shah otvorio je zatvorenu akademiju GCA

  Jay Shah otvorio je zatvorenu akademiju GCA

  nakul u mahabharat zvijezdi plus
 • 2015. pridružio se administraciji BCCI-a i postao članom odbora za financije i marketing.
 • 2015. godine Shah je kupio 60 posto vlasništva u Kusum Finserveu, tvrtki za savjetovanje o trgovini dionicama i marketingu.
 • Shahova trgovačka tvrtka Temple Enterprises Pvt Ltd ugašena je u listopadu 2016. godine.
 • U rujnu 2019. Jay Shah odstupio je s mjesta zajedničkog sekretara GCI-a. Nakon mjesec dana izabran je za tajnika BCCI-a. Bio je najmlađi administrator koji je ikad preuzeo dužnost tajnika BCCI-ja.

  Jay Shah, zajedno sa Souravom Gangulyjem, N. Srinivasanom, Rajeev Shuklom i drugim dužnosnicima BCCI-a, u njegovom uredu dodijeljenim od strane BCCI-ja

  Jay Shah, zajedno sa Souravom Gangulyjem, N. Srinivasanom, Rajeev Shuklom i drugim dužnosnicima BCCI-a, u njegovom uredu dodijeljenim od strane BCCI-ja • U prosincu 2019. BCCI je izabrao Jaya Shaha za predstavnika BCCI-a za sastanke CEC-a Međunarodnog vijeća za kriket (ICC).
 • U siječnju 2021. Jay Shah imenovan je predsjednikom Azijskog vijeća za kriket, organizacije za kriket osnovane za promicanje i razvoj kriketa u Aziji. Jay je bio najmlađi ikad na funkciji predsjednika ACC-a.

Reference / izvori:[ + ]

1 Hinduista
dva Novi Indian Express
3 Žica
4 Poslovni standard