Jeffrey Dahmer Dob, smrt, obitelj, biografija i više

Jeffrey Dahmer

Bio/Wiki
Pravo ime/Puno imeJeffrey Lionel Dahmer[1] Google knjige - Očeva priča
NadimakJeff[2] Google knjige - Očeva priča
Druga imena)Milwaukee Kanibal, Milwaukee Monster[3] Amazon
Poznat poKao jedan od najozloglašenijih američkih serijskih ubojica
Fizička statistika i više
Visinau centimetrima - 185 cm
u metrima - 1,85 m
u stopama i inčima - 6' 1
Težina (približno)u kilogramima - kg
u funtama - lbs
Boja očijuSivo
Boja koseSrednje plavuša
Serijsko ubijanje
Broj ubojstava17

Bilješka: Počinio je 16 ubojstava u Wisconsinu i 1 u Ohiju, SAD, između 1978. i 1991. godine.
Psihijatrijska bolest u vrijeme ubojstavaKanibalizam, nekrofilija
Osobni život
Datum rođenja21. svibnja 1960. (subota)
Mjesto rođenjaMilwaukee, Wisconsin, SAD
Datum smrti28. studenog 1994
Mjesto smrtiColumbia Correctional Institution u Portageu, Wisconsin, SAD
Dob (u trenutku smrti) 34 godine
Uzrok smrtiTeške ozljede glave nakon što ga je njegov suzatvorenik Christopher Scarver udario metalnom šipkom od 20 inča (51 centimetar)
Horoskopski znakBlizanci
Potpis Biblija koju je potpisao Jeffrey Dahmer, a koju je posjedovao u zatvoru
Nacionalnostamerički
Rodni krajMilwaukee, Wisconsin, SAD
Škola• Osnovna škola Hazel Harvey, Doylestown, Ohio, SAD
• Revere High School, Bath Township, Ohio, SAD
Fakultet/SveučilišteDržavno sveučilište Ohio (OSU)
Obrazovna kvalifikacijaOdustao je od Državnog sveučilišta Ohio (OSU), gdje je diplomirao biznis.
Religijakršćanstvo[4] The New York Times

Bilješka: Prihvatio je kršćanstvo tijekom kazne u kazneno-popravnom zavodu Columbia i postao nanovo rođeni kršćanin. U svibnju 1994. Dahmera je krstio Roy Ratcliff, svećenik u Kristovoj crkvi.
NarodnostJeffrey Dahmer imao je njemačko i velško podrijetlo s očeve strane te norveško i irsko podrijetlo s majčine strane.
prehrambene navikeNevegetarijanska
AdresaApartman 213, Oxford Apartments, 924 N. 25th Street, Milwaukee, Wisconsin, SAD
Odnosi i više
Seksualna orijentacijagay[5] Washington Post
Bračno stanje (u trenutku smrti)Neoženjen
Obitelj
Supruga/supružnikN/A
Roditelji Otac - Lionel Herbert Dahmer (kemičar istraživač)
Obiteljska fotografija Jeffreya Dahmera s ocem Lionelom Dahmerom i mlađim bratom
Majka - Joyce Dahmer (preminula) (instruktor teletipa)
Jeffrey Dahmer pozira sa svojom majkom Joyce Dahmer i mlađim bratom Davidom Dahmerom
Maćeha Shari Dahmer
Slika Lionela i Shari Dahmer
Braća i sestre Brat - David Dahmer (slika u odjeljku za roditelje)
Sestra - Nijedan

Jeffrey Dahmer

Neke manje poznate činjenice o Jeffreyu Dahmeru

 • Jeffrey Dahmer bio je američki serijski ubojica i seksualni prijestupnik koji je ubio sedamnaest muškaraca i dječaka između 1978. i 1991. Mnoga od njegovih ubojstava uključivala su nekrofiliju, kanibalizam i trajno očuvanje različitih dijelova tijela žrtava. Dahmer je uhićen 1991. i osuđen na doživotni zatvor. Dana 28. studenog 1994., dok je Dahmer bio zatvoren u Columbia Correctional Institution u Portageu, Wisconsin, na smrt ga je pretukao njegov zatvorenik po imenu Christopher Scarver.
 • U knjizi A Father’s Story Lionela Dahmera stoji da je Jeffrey bio sretno i veselo dijete. Međutim, njegova majka, Joyce, bila je hipohondrična i razdražljiva te se često svađala s Lionelom i njihovim susjedima.

  Jeffrey Dahmer kao dijete sa svojim ocem Lionelom Herbertom Dahmerom 1960.

  Jeffrey Dahmer kao dijete sa svojim ocem, Lionelom Dahmerom, 1960.

 • Jeffreyju je dijagnosticirana dvostruka kila malo prije njegovog četvrtog rođendana. Prema Lionelu, Jeffrey je postao neobično pokoren nakon operacije dvostruke kile.
 • Jednog dana, kad je Jeffrey imao četiri godine, Lionel je primijetio odvratan miris koji je dolazio ispod njihove kuće u Pammel Courtu. Kad je Lionel tražio izvor nepodnošljivog mirisa, otkrio je veliku hrpu kostiju nakupljenu ispod kuće. Ovo je bio prvi slučaj u kojem je Lionel primijetio da je Dahmer neobično oduševljen mrtvim životinjama i zvukom kostiju. Jeffrey je postao zaokupljen igranjem s kostima, za koje je govorio da su poput gudala. Nakon toga, Jeffrey je povremeno počeo tražiti kosti ispod i oko obiteljske kuće. Također bi istraživao tijela živih životinja kako bi otkrio gdje se nalaze njihove kosti.
 • Ubrzo je krenuo u prvi razred, a Lionel se zaokupio svojim sveučilišnim studijem. U međuvremenu, Jeffreyjeva hipohondrična majka, Joyce, počela je patiti od depresije. Zahtijevala je stalnu pažnju od Lionela i sve je više vremena provodila u krevetu. Jednom je Joyce pokušala samoubojstvo koristeći Equanil, lijek za smanjenje tjeskobe. Stoga ni Lionel ni Joyce nisu posvetili puno vremena svom sinu. Godinama kasnije, u svojoj ispovijesti, Jeffrey se prisjetio osjećaja nesigurnosti u čvrstinu obitelji kad je bio mlad. Svjedočio je ekstremnim napetostima i nebrojenim svađama između svojih roditelja.
 • Obitelj se preselila u Doylestown, Ohio u listopadu 1966. U prosincu 1966. Joyce je rodila drugog sina. U svibnju 1968. obitelj se preselila u Bath Township, okrug Summit, Ohio. Kuća je stajala na jednom i pol hektaru šume, s malom kolibom udaljenom samo nekoliko minuta hoda od kuće. Dahmer, koji je postao potišten nakon operacije dvostruke kile, postao je povučen nakon rođenja mlađeg brata i čestih selidbi obitelji.
 • Odrastajući u svojoj kući u općini Bath, Jeffrey je slobodno vrijeme provodio skupljajući velike kukce poput vretenaca i moljaca te kosture malih životinja poput vjeverica i vjeverica. Čuvao bi životinjske ostatke u posudama s formaldehidom. Lionel je vjerovao da su Dahmerove neobične aktivnosti pripisane znanstvenoj znatiželji, te je naučio svog sina kako sigurno izbjeljivati ​​i čuvati životinjske kosti. Ubrzo je također počeo skupljati mrtve životinje - uključujući i one ubijene na cesti, koje bi secirao i zakopao pokraj kolibe, s lubanjama koje bi povremeno stavljao na vrh improviziranih križeva.
 • Dahmer je shvatio da je gay kada je ušao u pubertet
 • Do 14. godine nije samo počeo piti pivo nego i žestoka alkoholna pića usred bijela dana. Sakrio bi svoje piće u jaknu koju je nosio u školu.
 • Počeo je maštati o dominaciji i kontroliranju potpuno podložnog muškog partnera tijekom svojih srednjih tinejdžerskih godina. Te su se fantazije polako razvijale i ispreplitale s njegovom dokolicom za seciranje.
 • Iako je Dahmer bio uglavnom nekomunikativan na svojoj prvoj godini, kasnije je postao nešto poput klauna iz razreda, koji je često izvodio šale koje su postale poznate kao Doing a Dahmer. Te su podvale uključivale imitiranje epileptičnih napadaja ili cerebralne paralize u školi i lokalnim trgovinama za novac kojim je kupovao alkohol.

  Jeffrey Dahmer (lijevo) i nepoznati kolega iz srednje škole Revere, Ohio 1978.

  Jeffrey Dahmer (lijevo) i nepoznati kolega iz srednje škole Revere, Ohio 1978.

 • 1978. bila je godina puna događaja za Dahmera, s njegovom maturom u svibnju, njegovim prvim ubojstvom u lipnju i razvodom njegovih roditelja u srpnju.
 • Tri tjedna nakon diplome, Dahmer je počinio svoje prvo ubojstvo. Dana 18. lipnja 1978. Dahmer je pokupio autostopera po imenu Steven Mark Hicks i namamio ga svojoj kući uz obećanje nekoliko piva. Kolaž slika Jeffreya Dahmera

  Slika Stevena Hicksa, prve žrtve Jeffreya Dahmera

  Sljedećih nekoliko sati proveli su razgovarajući, pijući i slušajući glazbu. Kada je Hicks izrazio želju da ode, Dahmer ga je udario bučicom, koja je bila teška 10 funti (4,5 kg). Dahmer ga je zadavio na smrt šipkom bučice. Zatim je Dahmer skinuo odjeću s Hicksovog tijela i masturbirao stojeći iznad leša. Sljedeći dan je secirao Hicksovo tijelo u podrumu i zakopao ostatke u svom dvorištu. Nekoliko tjedana kasnije iskopao je ostatke i ogulio meso s kostiju. Otopio je meso u kiselini i isprao otopinu u zahodsku školjku, a kosti zdrobio maljem.

 • Lionel je otkrio da je Joyce imala kratku aferu u rujnu 1977. nakon čega su odlučili podnijeti zahtjev za razvod. Lionel se iselio iz kuće početkom 1978. U proljeće 1978. Joyce i David su se iselili iz obiteljske kuće kako bi živjeli kod rođaka u Chippewa Fallsu, Wisconsin, dok je Dahmer, koji je tek napunio 18 godina, ostao u obiteljskoj kući. .
 • Razvod je okončan 24. srpnja 1978. i Joyce je dobila skrbništvo nad Jeffreyjevim mlađim bratom Davidom. Iste godine Lionel se vjenčao sa Shari.
 • Šest tjedana nakon ubojstva Hicksa, Dahmerov otac i njegova zaručnica vratili su se kući i upisali Dahmera na Ohio State University (OSU), nadajući se da će diplomirati u biznisu. Međutim, njegova uporna zlouporaba alkohola i loše ocjene dovele su ga do toga da napusti OSU.
 • U siječnju 1979., na nagovor svog oca, Dahmer se pridružio vojsci Sjedinjenih Država. Nakon osnovne obuke u Fort McClellanu u Annistonu, Alabama, školovao se za medicinskog specijalista u Fort Sam Houstonu u San Antoniju, Texas. Raspoređen je u Baumholder u Zapadnoj Njemačkoj 13. srpnja 1979., gdje je služio kao borbeni bolničar u 2. bojni, 68. oklopne pukovnije, 8. pješačke divizije. Tijekom svoje službe često su ga otkrivali u alkoholiziranom stanju. Jednog dana, slučaj neposlušnosti rezultirao je kažnjavanjem cijelog njegovog voda za što su Dahmera teško pretukli njegovi kolege novaci. Konačno, u ožujku 1981. godine, proglašen je nepodobnim za vojnu službu te je iz nje otpušten uz počasni otpust. Njegovo ispitivanje održano je u Fort Jacksonu u Južnoj Karolini i osigurana mu je avionska karta za putovanje bilo gdje u zemlji.
 • Nakon ispitivanja, otišao je u Miami Beach na Floridi jer je smatrao da se ne može vratiti kući i suočiti se s ocem. Tamo je unajmio sobu u motelu i počeo raditi u delikatesi. Nakon nekog vremena izbačen je iz motela zbog neplaćanja stanarine. Navodno je sve svoje prihode trošio na alkohol.
 • Ubrzo se vratio u Ohio, gdje je živio kod oca, obavljajući kućanske poslove kako bi kratio vrijeme tražeći posao. Dana 7. listopada 1981. Dahmer je uhićen zbog opijanja i nepristojnog ponašanja u javnosti; spustio je hlače pred gomilom u Wisconsinu. U prosincu 1981. njegov otac i maćeha poslali su Jeffreyja da živi s bakom u West Allisu, Wisconsin. Ona je bila jedini član obitelji prema kojem je Dahmer pokazivao imalo ljubavi. Jeffrey Dahmer

  S lijeva na desno, David Dahmer (zamućeno lice), baka Jeffreya Dahmera, Lionel Dahmer i Jeffrey Dahmer

  Vjerovali su da bi njezin utjecaj, plus promjena mjesta, mogli uvjeriti Dahmera da prestane piti, nađe posao i živi odgovorno. Međutim, nastavio je piti i pušiti u kući svoje bake. Početkom 1982. godine dobio je posao flebotomista u Centru za krvnu plazmu u Milwaukeeju. Otkaz je dobio nakon 10 mjeseci nakon čega je ostao nezaposlen više od dvije godine.

 • Dana 8. kolovoza 1982., malo prije nego što je izgubio posao, Dahmer je uhićen zbog nepristojnog izlaganja pred gomilom na južnoj strani Coliseuma u Wisconsin State Fair Parku.
 • Nakon završetka školovanja u Centru za krvnu plazmu u Milwaukeeju, živio je od novca koji mu je baka davala. U siječnju 1985. Dahmer je dobio posao miješalice u noćnoj smjeni tvornice čokolade Ambrosia u Milwaukeeju.
 • Jednog dana Dahmera je zaprosio muškarac dok je sjedio u javnoj knjižnici West Allisa. Dahmer nije reagirao na sugestivne geste, ali incident ga je podsjetio na fantazije o kontroli i dominaciji koje je imao kao tinejdžer.
 • Ubrzo je počeo posjećivati ​​obližnje gay barove i gay kupališta, gdje je svojim partnericama davao tablete za spavanje prije nego što je obavljao razne seksualne radnje. U svom priznanju nakon uhićenja rekao je da je postao razdražljiv kada bi se njegova partnerica pomaknula tijekom seksualnih odnosa. On je rekao,

  Istrenirao sam se da na ljude gledam kao na objekte zadovoljstva umjesto [kao] na ljude.

  Stoga im je dao piće s sedativima i pričekao da zaspu. Otprilike nakon 12 takvih incidenata, uprava kupališta opozvala je Dahmerovo članstvo.

 • Zatim je za isto počeo koristiti hotelske sobe. Održavao je dovoljnu zalihu tableta za spavanje tako što je naveo liječnike da povjeruju da su mu tablete potrebne kako bi se prilagodio njegovoj noćnoj smjeni u tvornici čokolade.
 • Dana 8. rujna 1986. Dahmer je uhićen zbog razvratnog i lascivnog ponašanja dok je masturbirao u prisutnosti dva 12-godišnjaka u blizini rijeke Kinnickinnic. Dana 10. ožujka 1987. osuđen je na godinu dana uvjetne zatvorske kazne uz uputu na savjetovanje.
 • Dahmer je živio sa svojom bakom u West Allisu kada je ubio svoju drugu žrtvu. U baru je upoznao 25-godišnjaka po imenu Steven Tuomi i nagovorio ga da se vrati u hotel Ambassador u Milwaukeeju, gdje su njih dvoje proveli noć. Sljedeće jutro Dahmer se probudio i otkrio da je Tuomi mrtav. Tuomijeva su prsa bila smrskana i crna i plava od modrica. U svom priznanju, Dahmer je otkrio da nije imao namjeru ubiti Tuomija. Jednostavno je namjeravao drogirati Tuomija i leći pokraj njega kako bi istražio njegovo tijelo. Dahmer je kupio veliki kovčeg za prijevoz tijela do bakine rezidencije. Tamo je raskomadao Tuomijevo tijelo kako bi ga se lako riješio, a zadržao je svoju odsječenu glavu. Dahmer je prokuhao glavu u mješavini Soilaxa kako bi zadržao lubanju. Neko vrijeme ga je koristio kao poticaj za masturbaciju. Međutim, kad je lubanja postala previše krhka u procesu izbjeljivanja, riješio ju se.
 • Nakon Tuomijevog ubojstva, Dahmer je prestao kontrolirati svoje ubilačke prisile. Dva mjeseca nakon ubojstva Tuomija, Dahmer je odabrao svoju sljedeću žrtvu, 14-godišnju indijansku mušku prostitutku po imenu James Doxtator. Dahmer ga je namamio u svoj dom s ponudom od 50 dolara da pozira za gole slike.
 • Nakon Doxtatora, Dahmer je ubio 22-godišnjeg biseksualca po imenu Richard Guerrero ispred gay bara pod nazivom The Phoenix.
 • U rujnu 1988. iselio se iz bakinog doma u jednosobni stan na 808 North 24th Street.
 • Dva dana kasnije uhićen je zbog drogiranja i seksualnog milovanja 13-godišnjeg dječaka kojeg je namamio u svoj dom pod izlikom da pozira gol za fotografije.
 • Dahmerova peta žrtva, Anthony Sears, bio je 24-godišnji model mješovite rase. Dahmer ga je upoznao u gay baru 25. ožujka 1989. Sears je bio prva žrtva čije je dijelove tijela Jeffrey trajno zadržao; konzervirao je Searsovu glavu i genitalije u acetonu.
 • Dana 23. svibnja 1989. Dahmer je osuđen na uvjetnu kaznu od pet godina i jednu godinu u popravnom domu, uz dopušteno puštanje na posao. Također je bio dužan prijaviti se kao seksualni prijestupnik.
 • 14. svibnja 1990. Dahmer se preselio u stan 213, 924 North 25th Street. Sa sobom je ponio Searsovu mumificiranu glavu i genitalije.
 • Tjedan dana nakon što se uselio u svoj novi stan, Dahmer je ciljao na svoju sljedeću žrtvu, 32-godišnju mušku prostitutku po imenu Raymond Smith. Iste godine ubio je i Edwarda Smitha, Ernesta Millera i Davida Thomasa.
 • Nakon Thomasova ubojstva, Dahmer nije nikoga ubio gotovo pet mjeseci. Iako je od listopada 1990. do veljače 1991. imao gotovo pet neuspješnih pokušaja namamljivanja muškaraca u svoj stan.
 • Dahmer je svoju sljedeću žrtvu, 17-godišnjaka po imenu Curtis Straughter, upoznao na autobusnoj stanici u blizini Sveučilišta Marquette u veljači 1991. godine.
 • Dana 7. travnja 1991. ubio je 19-godišnjeg heteroseksualnog mladića po imenu Errol Lindsey.
 • S Lindsey, Dahmer je započeo novi eksperiment na svojim žrtvama. Dahmer bi izbušio rupu u lubanji svoje žrtve i kroz nju ubrizgao klorovodičnu kiselinu nadajući se da će izazvati trajno, otporno, pokorno stanje u njima. Iako se to pokazalo kobnim, nastavio ga je prakticirati.
 • Sustanari apartmana Oxford opetovano su se počeli žaliti upraviteljici zgrade, Sopi Princewill, na nepodnošljive mirise koji su dolazili iz Dahmerova stana. Stanari su istaknuli i učestale zvukove padanja predmeta i motornih pila. Isprva je rekao da smrdljivi mirisi potječu iz njegovog pokvarenog zamrzivača jer se sadržaj pokvario. Kasnije je rekao da miris dolazi od njegove mrtve tropske ribe i da će se on pobrinuti za to.
 • Zamalo je bio uhvaćen jer je ubio 14-godišnjeg tinejdžera po imenu Konerak Sinthasomphone, kojeg je pokupio 26. svibnja 1991. s Wisconsin Avenue. Mladi su pripadali laoskoj zajednici. Nakon što ga je namamio u stan za novac i gole polaroid slike, Dahmer ga je drogirao do nesvijesti. Dahmer mu je izbušio rupu u lubanji i ubrizgao klorovodičnu kiselinu u prednji režanj. Zatim je popio nekoliko piva ležeći uz Sinthasomphone i zaspao. Zatim je napustio stan kako bi popio u baru i kupio još alkohola. Dok se vraćao u svoj stan u ranim jutarnjim satima 27. svibnja, Dahmer je pronašao Sinthasomphonea kako sjedi nag na uglu 25th i State s tri uznemirene mlade žene koje su stajale kraj njega. Brbljao je na laoskom. Dahmer je neuspješno pokušao otpratiti Sinthasomphone do svog stana. Pokušao je uvjeriti žene da je Sinthasomphoneov prijatelj, ali su odbile povjerovati Dahmeru. Žene su nazvale 9-1-1 i pratile Sinthasomphone dok policija nije stigla. Dahmer je prevario policiju da povjeruje da je Sinthasomphone njegov 19-godišnji dečko i da je popio previše nakon svađe. Žene su pokušale pokazati policiji da Sinthasomphone ima krvi na testisima te da također krvari iz rektuma. Naglasili su da se ranije Sinthasomphone naizgled borio protiv Dahmerovih pokušaja da ga otprati do njegovog stana. Bez obzira na to, policija je rekla ženama da se svađaju i bacila Sinthasomphone u Dahmerov stan. Tamo je Dahmer dokazao da je Sinthasomphone njegov dečko pokazujući im dvije polugole polaroid slike koje je snimio Sinthasomphone prethodne večeri. Kad je policija otišla, Dahmer je ponovno ubrizgao solnu kiselinu u Sinthasomphoneov mozak, što se pokazalo kobnim.
 • Osim gore navedenih žrtava, na listi su i Tony Anthony Hughes, Jeremiah Benjamin Weinberger, Matt Turner, Oliver Lacy i Joseph Bradehoft.
 • Između 1978. i 1991. Dahmer je ubio sedamnaest mladića. Dvanaest od ukupnog broja žrtava ubijeno je u njegovom stanu u Sjevernoj 25. ulici, dok su tri ubijene i raskomadane u rezidenciji njegove bake u West Allisu, dok su prva i druga žrtva ubijene u kući njegovih roditelja u Ohiju i u hotelu Ambassador. u Milwaukeeju odnosno.

  Službenici nose Dahmera

  Kolaž slika žrtava Jeffreya Dahmera

 • Bio je to 32-godišnji muškarac Tracy Edwards koji je doveo do uhićenja Dahmera. 22. srpnja 1991. Dahmer je ponudio 100 dolara trojici muškaraca da ga otprate do stana i poziraju za golišave fotografije. Jedna od njih bila je Tracy Edwards, koja je pristala pratiti Dahmera. Ilustracija Jeffreya Dahmera koja prikazuje privatni oltar koji je planirao izraditi koristeći sačuvanih sedam lubanja u vrijeme njegova uhićenja u srpnju 1991.

  Tracy Edwards, preživjela Jeffreya Dahmera

  Nakon kratkog razgovora, Dahmer je zamolio Edwardsa da okrene glavu i pogleda njegovu tropsku ribicu, nakon čega mu je Dahmer stavio lisicu na zglob. Zatim je odveo Edwardsa u spavaću sobu da pozira za gole slike. U spavaćoj sobi Dahmer je mahao nožem kako bi zastrašio Edwardsa, dok se na TV-u prikazivao Egzorcist III. U pokušaju da umiri Dahmera, Edwards mu je otkopčao košulju, uvjeravajući ga da skine lisice i skloni nož. Dahmer je flertujući spustio glavu na Edwardsova prsa, slušao otkucaje njegovog srca dok je pritiskao nož o njega i rekao da mu želi pojesti srce. Sljedećih nekoliko sati Edwards je neprestano sprječavao Dahmera u napadu. Edwards je tješio Dahmera govoreći da mu je prijatelj i da neće pobjeći. Istodobno, Edwards je odlučio pobjeći iz stana skočivši s prozora ili protrčavši kroz otključana ulazna vrata kad mu se pruži sljedeća prilika. Nagovorio je Dahmera da se druže u dnevnom boravku jer je ondje bio klima uređaj. Nakon što je proveo pet sati u stanu, Edwards je naišao na priliku za bijeg kada je primijetio da je Dahmer imao trenutni pad koncentracije. Kad je Edwards ustao s kauča kako bi otišao u kupaonicu, primijetio je da Dahmer ne drži lisice, nakon čega je udario Dahmera u lice, izbacivši ga iz ravnoteže, i istrčao kroz ulazna vrata. Edwards je zaustavio dvojicu policajaca iz Milwaukeeja, Roberta Rautha i Rolfa Muellera, na uglu Sjeverne 25. ulice u 23:30. Ispričao im je događaj i zatražio da skinu lisice. Međutim, policajčevi ključevi nisu uspjeli otključati lisice, stoga se Edwards morao vratiti u Dahmerov stan zajedno s policijom. Dahmer je pozvao policiju i Edwardsa unutra i dao im ključ od lisica, uzevši ga iz komode u svojoj spavaćoj sobi. Tamo je policajac Mueller u ladici otkrio polaroidne slike ljudskih tijela u različitim fazama raskomadanja. Kad je Dahmer primijetio da Mueller drži nekoliko svojih polaroida, borio se s policajcima pokušavajući se oduprijeti uhićenju, ali su ga policajci brzo svladali.

  Christopher Scarver, ubojica Jeffreya Dahmera

  Fotografije slika Jeffreya Dahmera

 • Detaljna pretraga stana dovela je do otkrivanja svježe odsječene glave crnog muškarca na donjoj polici hladnjaka, ukupno sedam lubanja (neke obojene, neke izbijeljene) u ormaru u Dahmerovoj spavaćoj sobi, dva ljudska srca, par odsječenih ruku, dva odsječena i sačuvana penisa, mumificirano tjeme, itd. Osim u svom opskrbljenom zamrzivaču, također je pohranio u bačvu od 57 galona u kojoj su pronađena tri raskomadana torza koja su se otapala u otopini kiseline. Također su otkrivene ukupno 74 polaroidne slike s detaljima komadanja Dahmerovih žrtava.

  Nastavljeno je rušenje Oxford Apartments, 924 N. 25th Street, Milwaukee, Wisconsin, SAD, gdje je Jeffrey Dahmer živio i počinio mnoga svoja ubojstva

  Službenici nose Dahmerov bubanj od 57 galona iz njegovog stana u srpnju 1991.

 • Detektiv Patrick Kennedy i detektiv Dennis Murphy ispitivali su Dahmera, koji se odrekao prava na prisustvo odvjetnika tijekom ispitivanja. Očito je Dahmer želio sve priznati. Priznao je da je ubio šesnaest mladića, od kojih je većinu zadavio do smrti. Ostali su umrli od posljedica ubrizgavanja kiseline ili kipuće vode u njihov mozak. Priznao je da se bavio nekrofilijom s lešom i otkrio da je tijela žrtava raskomadao u svojoj kadi. Kosti kojih se želio riješiti bile su usitnjene ili zakiseljene. Kosturi i lubanje koje je želio zadržati konzervirani su Soilaxom i otopinama izbjeljivača. Dahmer je također priznao da je prakticirao kanibalizam i da je konzumirao srca, jetru, bicepse i dijelove bedra triju žrtava. Objasnio je razlog iza svojih kanibalskih instinkata i rekao:

  Pretpostavljam da me je, na čudan način, to natjeralo da osjećam da su još trajniji dio mene.

 • Ispitivan je i u vezi sa čuvanjem sedam lubanja i cijelih kostura dviju žrtava, na što je odgovorio da želi napraviti privatni oltar od lubanja žrtava. Dodatno, otkrio je da ga namjerava izložiti na crnom stolu koji se nalazi u njegovoj dnevnoj sobi. Na pitanje kome je oltar posvećen, Dahmer je odgovorio:

  Ja... Bilo je to mjesto gdje sam se mogao osjećati kao kod kuće.

  Kuća serijskog ubojice Jeffreya Dahmera u Ohaju

  Ilustracija Jeffreya Dahmera koja prikazuje privatni oltar koji je planirao izraditi koristeći sačuvanih sedam lubanja u vrijeme njegova uhićenja u srpnju 1991.

 • Dahmer je optužen za 15 točaka ubojstva prvog stupnja od šesnaest ubojstava koje je počinio u Wisconsinu. Iako je Dahmeru dijagnosticiran granični poremećaj osobnosti, shizotipski poremećaj osobnosti i psihotični poremećaj, smatralo se da je pravno uračunljiv tijekom suđenja. Priznao je krivnju, ali neuračunljiv te je 17. veljače 1992. osuđen na 15 doživotnih robija; Wisconsin je ukinuo smrtnu kaznu 1853. Kasnije je osuđen na šesnaestu kaznu doživotnog zatvora za svoje prvo ubojstvo koje je počinio u Ohiju 1978. Bio je zatvoren u kazneno-popravnoj ustanovi Columbia u Portageu.
 • Prvu godinu zatvora Dahmer je bio smješten u samicu. To je bilo zbog zabrinutosti za njegovu fizičku sigurnost ako dođe u kontakt s kolegama zatvorenicima. Nakon godinu dana prebačen je u manje osiguranu jedinicu, gdje mu je dodijeljen dvosatni dnevni posao čišćenja sanitarnog čvora. Kasnije je dobio i zadatak da čisti zatvorsku gimnastičku salu. Dahmer je zarađivao 24 centa na sat kao domar u zatvorskoj gimnastičkoj dvorani.
 • Jednom je ostao bez posla domara u gimnaziji jer je telefonom oponašao zatvorskog zaposlenika nakon čega je ponovno poslan u samicu na više od mjesec dana.
 • Zanimljivo je da je serijski ubojica tijekom svog zatočeništva primao brojne dopise od pojedinaca diljem svijeta. Zatvorska evidencija otkrila je da je primio više od 12.000 dolara od svojih pisaca pisama. Jedna je žena rekla da želi poučiti Jeffreya o Isusu i poslala mu 350 dolara, zajedno s nešto biblijske literature. Drugi je poslao 50 dolara kako bi Dahmer mogao kupiti cigarete, marke i omotnice.
 • Tijekom intervjua s Nancy Glass, dok je iznosio svoj motiv iza ubojstava, rekao je,

  Ne zato što sam bio ljut na njih, ne zato što sam ih mrzio, već zato što sam ih želio zadržati uz sebe.

  U drugom intervjuu rekao je,

  Samo sam želio imati osobu pod svojom potpunom kontrolom, da ne moram uzeti u obzir njene želje, da je mogu zadržati koliko god želim.

 • Dana 3. srpnja 1994., njegov kolega zatvorenik, Osvaldo Durruthy, pokušao je prerezati Dahmerov grkljan britvom dok je Dahmer sjedio u zatvorskoj kapelici nakon završetka tjedne crkvene službe. Brijač je bio skriven u četkici za zube. Dahmer je zadobio površinske rane, ali nije ozbiljno ozlijeđen.
 • Dana 28. studenog 1994. Dahmer i njegova dvojica zatvorenika, Jesse Anderson i Christopher Scarver, ostavljeni su bez nadzora pod tušem u zatvorskoj teretani otprilike 20 minuta ujutro. Dodijeljen im je posao čišćenja WC-a zatvorske sportske dvorane. Otprilike u 8:10 ujutro, Dahmer i Anderson su otkriveni na podu kupaonice u teretani s teškim ranama na glavi. Odmah su prebačeni u obližnju bolnicu. Dahmer je proglašen mrtvim sat vremena nakon dolaska u bolnicu, a Anderson je preminuo dva dana kasnije nakon što su ga liječnici uklonili s uređaja za održavanje života. Dahmera je Christopher Scarver teško udario metalnom šipkom od 20 inča (51 centimetar) po glavi i licu. Scarver je također nasilno udario Andersona koristeći isti instrument; Anderson je umro dva dana nakon Dahmerove smrti. Odmah nakon što je napao obojicu, Scarver, za kojeg se smatralo da je shizofreničar, vratio se u ćeliju kako bi o svom djelu obavijestio zatvorskog čuvara. Scarver je rekao,

  Bog mi je rekao da to učinim. Jesse Anderson i Jeffrey Dahmer su mrtvi.

  Kaushal Chaudhary Dob, djevojka, žena, djeca, obitelj, biografija i više

  Christopher Scarver, ubojica Jeffreya Dahmera

  peni teorija velikog praska visina
 • O Dahmerovom životu objavljena su brojna književna djela uključujući knjige Masakr u Milwaukeeju: Jeffrey Dahmer i ubojstva u Milwaukeeju (1992.), Očeva priča Lionela Dahmera (1994.), Mračno putovanje, Duboka milost: Jeffrey Dahmer's Story of Faith Lindy Adams i Roy Ratcliff (2006), Jeffrey Dahmer: Zastrašujuća istinita priča o silovanju, ubojstvu i kanibalizmu Jacka Rosewooda (2017) i Unutar uma Jeffreyja Dahmera: Ubojica kanibal Christophera Berry-Deeja (2022). Netflix je objavio Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story (2022.) i Conversations With a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes (2022.) koji prikazuju život serijskog ubojice. Njegov je život također inspirirao kazališne produkcije The Law of Remains (1992.) Reze Abdoha i Jeffreya Dahmera: Guilty but Insane (2013.) prema scenariju Joshue Hitchensa i režiji Ryana Waltera.
 • Apartmani Oxford, u kojima je ubio dvanaest svojih žrtava, srušeni su u studenom 1992.

  Gora (Gangster) Visina, dob, djevojka, žena, obitelj, biografija i više

  Nastavljeno je rušenje Oxford Apartments, 924 N. 25th Street, Milwaukee, Wisconsin, SAD, gdje je Jeffrey Dahmer živio i počinio mnoga svoja ubojstva

 • Njegovo imanje u Ohiju, gdje je počinio svoje prvo ubojstvo, dodijeljeno je obiteljima jedanaest njegovih žrtava koje su tužile za odštetu.

  Lawrence Bishnoi Dob, djevojka, obitelj, biografija i više

  Kuća serijskog ubojice Jeffreya Dahmera u Ohaju

 • Građanska skupina pod nazivom Milwaukee Civic Pride prikupila je sredstva 1996. za kupnju i uništavanje posjeda Dahmera. Skupina je obećala 407.225 dolara za kupnju Dahmerovog imanja. Iznos je uključivao dar od 100.000 dolara od developera nekretnina iz Milwaukeeja Josepha Zilbera. Nakon toga, Dahmerova imovina je uništena i zakopana na nepoznatom odlagalištu u Illinoisu.