John Lennon Visina, težina, dob, biografija, poslovi, omiljene stvari i još mnogo toga

John LennonJeste
Pravo imeJohn Winston Lennon
NadimakKenny, dr. Winston, O'Boogie, preokrenuti Fred, Mel Torment, Beatle, John Ono Lennon
ProfesijaPjevač, autor pjesama, skladatelj, aktivist
Poznata ulogaKako sam dobio rat
Fizička statistika i više
Visinau centimetrima- 175 cm
u metrima- 1,75 m
u Stope inča- 5 ’9'
Težina (približno)u kilogramima- 63 kg
u funtama- 139 lbs
Boja očijuSmeđa
Boja koseSmeđa
Osobni život
Datum rođenja9. listopada 1940
Dob (u trenutku smrti) 40 godina
Uzrok smrtiUbojstvo (oboreno)
Mjesto rođenjaLiverpool, Engleska
Horoskopski znak / Sunčev znakVaga
Nacionalnostbritanski
Rodni gradLiverpool, Engleska
ŠkolaOsnovna škola Dovedale
Srednja škola u kamenolomima
KoledžLiverpool College of Art
edukacijske kvalifikacijeFakultet (nije uspjelo)
DebiAlbum - Molim te, molim te (1963.)
Film - Noć teškog dana (1964)
TV - ne samo ... već i (1965.-1966.)
Obitelj Otac - Alfred Lennon
John Lennon - otac Alfred Lennon
Majka - Julia Stanley
John Lennon - Majka Julian Lennon
ReligijaIndividualnost
Etnička pripadnostIrski i britanski
HobijiSviranje Monoply, glazbe, uzdizanje i razgovor.
Omiljene bojeZelena
Omiljena hranakukuruzne pahuljice
Glavne kontroverze1. John Legend pretukao je DJ-a i prijatelja Boba Wheelera zbog toga što su ga bocnuli i ismijali ga i Briana (Beatleova menadžera), govoreći da su imali homoseksualni susret.

2. Priznao je obiteljsko nasilje nad svojom prvom suprugom Cynthiom.

3. Kad je dao komentar da su 'Beatlesi popularniji od Isusa', premda je u Velikoj Britaniji taj komentar prošao nezapaženo, u SAD-u je došlo do velikog prosvjeda i ljudi su spaljivali svoje zapise, a njihova je aktivnost bila Ku Klux Klan.

4. John Lennon ubijen je u nadsvođenom prolazu svoje rezidencije The Dacota u New Yorku. U njega je pucano pet puta u leđa, ali Mark David Chapman promašio je jedan udarac. Nevjerojatno je šokantno dokle kognitivna disonanca može gurnuti osobu. Dotle da sukob misli može natjerati nekoga da puca u drugu osobu. To je sve što je pošlo po zlu s Markom Davidom Chapmanom, uz njegovu frustraciju zbog vlastite nesposobnosti da postigne ono što je John Lennon učinio.

Bio je ljut na Johna Lennona zbog njegove izjave: 'Beatlesi su popularniji od Isusa'. Također je bio bijesan jer je John Lennon rekao da ne vjeruje u Isusa i Beatlese. Chapman nije razumio koncept oslobođenja, baš kao što je Holden zbunio frazu 'Hvatač u raži'; knjiga koju je nosio sa sobom u vrijeme kad je pucao u Johna Lennona. Lik Holden postaje sav mračan nakon odlaska na klizanje u Rockefellar Center. Chapman je rekao: 'Tko misli da je on, govoreći te stvari o Bogu i nebu i Beatlesima?'

Chapman je bio zatvoren 20 godina, a osam mu je puta uskraćena kaucija uz psihološku pomoć u zatvoru. Lennon je stigao mrtav u bolnicu Roosevelte u 23:15. Lennon je dao kopiju Double Fantasya za svog ubojicu Marka Davida Chapmana.
Dječaci, poslovi i još mnogo toga
Bračni statusOstao u braku s Yoko Ono do smrti
John-Lennon-i-Yoko-Ono
DjecoJulian Lennon (glazbenik)
Julian_Lennon
Sean Lennon (pjevač)
Sean-Lennon
Poslovi / DečkiSoul kogan
Soul kogan
Muž / supružnikCynthia Powell (m. 1962; div. 1968)
John-Lennon-sa-suprugom-Cynthia-u-New-Yorku-u-veljači-1964
Yoko Ono (m. 1969–80; njegova smrt)
John i Ono u i za mir
Novčani faktor
Neto vrijednostBio 800 milijuna dolara
KućaPark Boobshurst
Kenwood (20.000 £)
Surrey House
AutomobiliPsihodelični Rolls Royce, Rolls Royce, Ferrari

John Lennon u svojoj mladoj koži

Neke manje poznate činjenice o Johnu Lennonu

 • Je li John Lennon pušio ?: Da
 • Je li John Legend pio alkohol ?: Da
 • Kao tinejdžer, John Lennon poludio je za glazbom Skiffle (glazba napravljena od domaćih ili improviziranih instrumenata).
 • John Lennon bio je osnivač benda Beatlesi. Bio je član benda Kamenolom kad je bio tinejdžer, a ispostavilo se da je isti bend Beatlesi . Njihova prva pjesma The Beatlesa bila je pjesma benda 'To će biti dan' Kvariman.
 • Razlog raspuštanja benda bila je smrt Brian Epstein. Preminuo je od predoziranja lijekom. Bio je promotor i sidro benda dok je bend vodio međunarodnoj publici i rješavao sukobe benda. John mu je bio vrlo blizak i otišao nakon što je Paul McCartney preuzeo kontrolu i postao prekomjerno osnaživanje.
 • Ime je dobio po svom djedu ' Ivan Jack Lennon 'i predsjednik' Winston Churchill ’. Otuda i njegovo puno ime - 'John Winston Lennon'
 • Njegov otac obično nije bio tu, ali slao bi čekove za majku i Johna. Provjere su jednom prestale i njegov otac je otišao AWOL. Kad se šest mjeseci kasnije Alfred Lennon vratio da se brine za obitelj, Johnova majka odbila je tu ideju jer je već bila trudna s djetetom drugog muškarca.
 • Sestra Johnove majke, Mimi preuzeo Lennonovo skrbništvo nakon prijave lokalnim socijalnim službama. Otac ga je pokušao odvesti na Novi Zeland, ali progonili su ga Lennonova supruga i njezin partner. U dobi od 5 godina, John je dva puta odlučio biti njegov otac, ali je plačući otišao do svoje majke kad se udaljila.
 • Lennona su odgajali njegova tetka po majci i njezin suprug, koji nije imao svoje dijete. Njegova majka Julia često bi ga posjećivala.
 • Njegova je teta znala svirati pjesmu 'Zar to nije sramota' koju je John naučio, a stric mu je kupio orgulje i bendžo.
 • Uvijek je bio pjesnik i glazbenik zlih usta i u djetinjstvu. Bio je jedno od one djece koju roditelji mole da se djeca klone. Odgajalo ga je pet sestara, majka mu je bila najmlađa. Rekao je da roditelji nisu Bog jer je preživio bez njih.
 • John je crtao komične crtiće koji su objavljeni u školskom časopisu 'The Daily Howl'.
 • Njegova bi školska izvješća, općenito, imala primjedbe poput 'Svakako na putu neuspjeha ... beznadno ... prije klaun u razredu ... gubljenje vremena drugih učenika.'
 • Majka mu je kupila prvu gitaru i dala je dostaviti kod nje same, umjesto kod Mimi, jer Mimi nije podržavala njegovu glazbenu karijeru, jer iako nikada neće moći od toga živjeti.
 • Lennon nikad nije bio dobar u studijama. Nije pao na svim ispitima na O-razini i bio je dopušten upis na fakultet uz pomoć tete i ravnatelja. Unatoč pomoći studentice i djevojke Cynthije Powell, s kojom se kasnije oženio, nije pao na završnom ispitu.
 • Lennon je upoznao Paula McCartneya tijekom drugog nastupa benda Kamenolom. Mimi je uvijek vrijeđala Paula zbog toga što je iz nižeg staleža, a Paulov otac uvijek je na Johna smatrao lošim utjecajem. Iako im je kasnije dopustio da vježbaju kod njega.
 • U početku John nije “baš” pozdravio ideju da se formalno odijeva kao menadžer benda Brian Epstein predložio je, ali kasnije je rekao, 'Nosit ću krvavi balon ako će mi netko platiti.'
 • Iako sam John nije bio baš zadovoljan s tekstovima i nazvao ih je nebitnima i napisao samo kako bi stvorio zvuk, članovi njegovog benda su ga obožavali i izjavili: „Bio je poput našeg vlastitog malog Elvisa ... Svi smo se ugledali na Johna. Bio je stariji i bio je vrlo vođa; bio je najbrži pamet i najpametniji. '
 • Tijekom Kraljevska estrada, u nazočnosti kraljice i ostalih honorara, John Lennon, koji je i sam smislio - 'Za našu sljedeću pjesmu želio bih tražiti vašu pomoć. Za ljude na jeftinijim sjedalima pljesnite rukama ... i vi ostali, ako samo zveckate svojim nakitom. '
 • Rekao je da je njegova pjesma ‘Upomoć!’ Zapravo tražio pomoć onakvu kakva je bila njegova 'Debeli Elvis' razdoblje.
 • Lennon je bio blizu gubitka osjećaja samo-identiteta zbog redovite upotrebe LSD-a. Iako je njegova kreativnost poboljšana i Vrijeme magazin rekao da je pjesma polja jagoda imao 'zapanjujuću inventivnost'.
 • John je prisustvovao Maharishi Mahesh Yogi's Kamp 'Transcendentalna meditacija' u Bangoru, Wales, a zatim je također otišao u njegov ašram u Indiji. Menadžer benda je za to vrijeme umro i za njih su napisali većinu pjesama Beatlesi i Abbey Road dok su bili tamo.
 • John Lennon pojavio se u mračnoj komediji Kako sam dobio rat - jedini film ne-Beatlesa koji je ikad snimio.
 • John je želio da njegova supruga Cynthia voli glumicu koja mu se svidjela i kad ju je kratko ošišala, dva dana nije razgovarao s njom!
 • Beatlesi su osnovali produkcijsku tvrtku tzv Apple Corp za umjetničku slobodu, ali suočili su se s problemima zbog osobnih obveza i nedostatka organizacijskih vještina. Beatlesi prišao nekoliko različitih menadžera, ali samo Sve male (Bivši upravitelj tvrtke The Rolling Stones ) pristao biti menadžer njihovog benda, ali Paul McCartney nikada nije potpisao ugovor o njegovom angažiranju.
 • John je bio bijesan zbog Pavlove najave da je napustio bend izdavanjem svog solo albuma kad je John napustio bend, ali nije ga objavio jer su još uvijek trajali pregovori.
 • Kritičar Greil Marcus rekao: 'Johnovo pjevanje u posljednjem stihu' Boga 'možda je najfinije u cijelom rocku.'
 • Lennon je napisao pjesmu 'Kako spavaš?' kao odgovor na njegovu pjesmu 'Ram'. Paul se složio da je tekst usmjerio prema Lennonu i Onu. John je kasnije rekao da je samo iskoristio situaciju da napiše pjesmu u kojoj se odnosi na sebe.
 • John Lennon i njegova supruga Ono nazvali su medeni mjesec Noćenje u miru i koristio ga za osvješćivanje i mir. Napisao je pjesmu Daj miru šansu tijekom tog vremena. Pjesma je usvojena kao antiratna pjesma tijekom Vijetnamskog rata.
 • Bilo je pokušaja deportacije Lennona iz San Diaga jer je Nixon smatrao da ga Lennonove antiratne pjesme mogu koštati ponovnog izbora.
 • Američko veleposlanstvo također je započelo postupak deportacije Lennona i zabranio mu ulazak jer je utvrđeno da posjeduje marihuanu u Londonu.
 • Oduševljen pobunom, zatraženo je da napusti SAD u roku od 60 dana.
 • Dokazujući Johna Lennona u pravu, Nixon je proglašen krivim u Watergate skandala i zatraženo je da podnese ostavku na tu dužnost nakon 14 mjeseci.
 • Jon Weiner podigao je slučaj protiv FBI-a zbog sudjelovanja u deportaciji Johna Lennona. Weiner je djelomično pobijedio u slučaju pod utjecajem Billa Clintona, izvještaj je objavljen osim 10 stranica. Priča je ispričana u SAD protiv Johna Lennona dokumentarni.
 • John je svirao orgulje na ustima u autobusu kad ga je vozač čuo i bio impresioniran. Zamolio je Johna da dođe u skladište i skupi nepotraživano harmonika koja je zamijenila njegovu igračku iz djetinjstva.
 • Lennon je znao svirati orgulje, razne gitare i klavir.
 • Uvijek je bio nesiguran u vezi s svojim glasom i tražio je uređivanje ako pukne ili ne izađe onako kako je John želio.
 • Njegova pjesma 'Zamisliti' je BBC proglasio najboljim lirskim umjetničkim djelom.
 • Njegov je kip postavljen ispred Cavern Club , Liverpool.
 • Johnov solo i suradnički rad donio mu je 25 singlova broj jedan na US Hot 100 i a Nagrada Grammy za album godine za njegov album Dvostruka fantazija .Počašćen je i s Nagrada BRIT za Izvanredan doprinos glazbi.
 • Nakon razdvajanja s ocem u dobi od pet godina, upoznao ga je nakon 20 godina u vrijeme kada je njegov menadžer Brian Springsteen umro.
 • Johnovo tijelo kremirano je, a ne pokopano.
 • Lennon i Yoko imali su vidovnjaka koji su bili plaćeni jednako dobro kao njihovi odvjetnici i računovođe.
 • Lennon je prvi put imao LSD kada ga je zubar ubacio u kavu.
 • John je zamolio Yoko da napravi popis svih ljudi s kojima je spavala.
 • John, rekao je, zasićen izvedbama koje su Beatlesi radili, koncerti Beatlesa više nemaju veze s glazbom. To su samo krvavi plemenski obredi. '
 • John je rekao da 'Morate biti kopile da biste to uspjeli, i to je činjenica. A Beatlesi su bili najveći gadovi na zemlji. '
 • Lennon je počeo voljeti kuhati u kasnijim godinama i pripremao je hranu za svoje osoblje od oko dvanaest članova.
 • John Lennon nick nazvao je svoj album Gumena duša kao 'The Pot Album' i Promiješati kao 'Acid Album'.
 • Dok je studirao, Lennon je udario momka jer je pitao Johnovu tadašnju damu za ljubav Cynthia Powell plesati s njim.
 • Kad je Yoko bila trudna, John je ležao na krevetu pokraj nje i držao je za ruku.
 • Najviše vremena koje je Lennon proveo s prvom suprugom Cynthia bila vikendom, kada bi je pokušao uključiti na LCD i nazvao je to 'operacijom Cynthia'.
 • Lennon je svoj odnos s Yoko objasnio kao novonastali i izjavio: „Ovo se razlikuje od bilo čega prije. Ovo je više od pogotka. To je više od zlata. To je više od svega. '
 • Njegov je otac nekada bio maskota nogometnog tima njegove škole.
 • Kad je Lennon trebao napustiti Maharishi Mahesh Yogi, Yogi ga je pitao zašto zašto uskoro odlazi, John je odgovorio rekavši: 'Pa, ako ste toliko kozmički, trebali biste znati zašto'.
 • John je gitaru pretvorio u svojevrsni bendžo tako što je skinuo dvije žice s gitare, a zatim mu je Paul pokazao kako svirati šesterožičanu.
 • U prvim danima nastupa Beatlesa, samo iz zabave, Lennon je pjesme pjevao u šaljivim njemačkim, francuskim ili meksičkim naglascima.
 • Sudac J. Edgar Hoover, na suđenjima u FBI-u pročitao je sve Johnove tekstove i pogledao sve videozapise kako bi pronašao razlog da ga se riješi i deportira iz SAD-a.
 • Producent Beatlesa jednom je rekao da je Lennon bio 'Potpuno nepraktičan čovjek'.
 • Johnu je bilo neugodno nositi naočale i nastavio bi bez da ih nosi čak i ako bi morao biti poluslijep. Zahvaljujući Buddyju Hollyju što je tražio od tetke da mu nabavi par. Kasnije je također pronađen i kao disleksičar.
 • Glumu nije izabrao za karijeru jer je za osobu više obvezujuća nego što je pjevač.
 • Brak Johna i Cynthije počeo se raspadati kad je počeo konzumirati veće količine LSD-a.
 • Čim je dobio vozačku dozvolu, nekoliko je prodavača automobila parkiralo svoje automobile ispred Lennonove kuće kao uzorke nadajući se da će to učiniti samo njihova marka.
 • Lennon je dobio konzervu u Nedjeljnoj školi zbog poziva Pisari i Farizeji u Bibliji 'Fašisti'.
 • Dok je bio na svojoj jahti u Bermudskom trokutu, preživio je vjetrovitu oluju od 65 km / h s valovima visokim 20 stopa!
 • Beatlesi su počašćeni Orden za izvrsnost Britanskog carstva kraljice Elizabete II. Međutim, John Lennon vratio je medalju rekavši - „Veličanstvo, vraćam svoj MBE kao protest protiv britanske umiješanosti u stvar između Nigerije i Biafre, protiv naše podrške Americi u Vijetnamu i protiv klizanja ljestvice„ hladne Turske “. Sa ljubavlju. John Lennon.'
 • Lennon je prihvatio zlostavljanje sa svojom prvom suprugom i prihvatio u intervjuu za Playboy govoreći - “Nekad sam bio okrutan prema svojoj ženi, a fizički - prema bilo kojoj ženi. Bio sam udarač. Nisam se mogao izraziti i pogodio sam. Borio sam se protiv muškaraca i udarao žene. Eto, zato sam uvijek na miru, vidite. To su najnasilniji ljudi koji se zalažu za ljubav i mir. '
 • Kraj irske obale Lennon je kupio otok zvan Dornish Island gdje je pozvao Hipije da osnuju zajednicu. Nakon što su tamo uspjeli dvije godine, požar je uništio većinu njihove imovine.
 • Lennonov psihodelični automobil prodan je za 2,3 milijuna dolara koje je dao za 230.000 dolara za podmirivanje poreza.
 • Bio je jedini Beatle koji nisu postali vegetarijanci.
 • John je volio spavati u lijesu koji je bio postavljen u kafiću.