John Shaw (muž Kiran Mazumdar Shaw) Dob, smrt, žena, obitelj, biografija i više

Brze informacije→ Supruga: Kiran Mazumdar Shaw Starost: 73 godine Profesija: Poslovni čovjek

 John ShawPravo ime/Puno ime John McCallum Marshall Shaw [1] Živa kovnica
Profesija Biznismen
Poznat po Budući da je suprug osnivačice Biocona Kiran Mazumdar Shaw
Fizička statistika i više
Visina (približno) u centimetrima - 170 cm
u metrima - 1,70 m
u stopama i inčima - 5' 7'
Boja očiju Sivo
Boja kose Sol i papar
Osobni život
Datum rođenja Godina, 1949
Mjesto rođenja Glasgow, U.K.
Datum smrti 24. listopada 2022
Mjesto smrti U privatnoj bolnici u Bengaluruu
Dob (u trenutku smrti) 73 godine
Uzrok smrti Rak [dva] Hindustan Times
Nacionalnost škotski
Rodni kraj Glasgow, U.K.
Fakultet/Sveučilište Sveučilište u Glasgowu
Edukacijske kvalifikacije) [3] Hindustan Times • Magistar umjetnosti (MA) iz povijesti i političke ekonomije na Sveučilištu u Glasgowu 1970. godine.
• Kasnije je pohađao doktorski studij na Sveučilištu u Glasgowu, U.K.
Odnosi i više
Bračno stanje (u trenutku smrti) Oženjen
Datum vjenčanja Godina, 1998
Obitelj
Supruga/supružnik Nazovi Mazumdar Shawa (poslovna žena)
 John Shaw sa suprugom Kiran Mazumdar Shaw

Neke manje poznate činjenice o Johnu Shawu

 • John Shaw bio je škotski i indofilski poslovni čovjek koji je poznat po tome što je bio suprug indijske poslovne žene, Nazovi Mazumdar Shawa . Preminuo je 24. listopada 2022. u privatnoj bolnici u Bengaluruu nakon što je bolovao od raka.
 • John Shaw pridružio se Bioconu 1999. godine, nakon čega je radio u vodećem tekstilnom MNC-u Madura Coats kao predsjednik i generalni direktor. Prema medijskim izvorima, 1998. godine John Shaw je osobno prikupio 2 milijuna dolara za kupnju dionica Biocona u opticaju od ICI-ja. Zatim se oženio Kiran Mazumdar i prijevremeno se umirovio s mjesta predsjednika u Madura Coatsu kako bi se pridružio Bioconu.
 • Godine 1999. John Shaw pomogao je Kiranu Mazumdaru da otkupi Unileverov udio u Bioconu, a za to vrijeme globalni FMCG gigant se spremao prodati dionice tvrtke trećoj strani.
 • John Shaw je bio inozemni promotor i član savjetodavnog odbora mnogih tvrtki Biocon grupe. Više od 22 godine bio je potpredsjednik i neizvršni direktor Biocona, biofarmaceutske tvrtke sa sjedištem u Bengaluruu.

   Stara slika Johna Shawa sa suprugom

  Stara slika Johna Shawa sa suprugom

 • John Shaw je neko vrijeme radio kao direktor Viyella grupe. Njegovu ulogu u Bioconu tvrtka je razradila na svojim službenim stranicama. U srpnju 2021. odlazi u mirovinu iz Biocona. Tvrtka je spomenula,

  Uvelike je pridonio transformaciji Biocona iz male enzimske tvrtke u globalno priznatu biofarmaceutsku tvrtku te je odigrao važnu ulogu u osiguravanju najviše razine korporativnog upravljanja u tvrtki, kao iu financijskom i strateškom razvoju skupina.' • Dana 24. listopada 2022., ubrzo nakon smrti Johna Shawa, njegove supruge, Nazovi Mazumdar Shawa napisao je emotivnu bilješku na društvenim mrežama u kojoj je obavijestio o svojoj smrti. Ona je napisala,

  Shrvana sam što sam izgubila muža, svog mentora i srodnu dušu. John će me uvijek duhovno voditi dok slijedim svoju svrhu. Počivaj u miru dragi moj Johne. Hvala ti što si moj život učinio tako posebnim. Jako ćeš mi nedostajati.”

   John Shaw sa suprugom Kiran Mazumdar

  John Shaw sa suprugom Kiran Mazumdar