Lionel Messi Visina, dob, supruga, djeca, obitelj, biografija i još mnogo toga

 • Jedini je igrač koji brže trči s loptom nego bez nje. Pretežno je igrač s lijevom nogom.
 • Messi se smatra najboljim driblingom (tehnika pokretanja lopte prema protivničkom golu putujući s loptom) na svijetu.
  Rezultat slike za gif lionel messi dribling
 • Messi je uspoređivan sa Diego Maradona tijekom svoje karijere.

  Lionel Messi s Diegom Maradonom

  Lionel Messi s Diegom Maradonom • Messi ne pjeva Državnu himnu Argentine. Jednom je u intervjuu objasnio zašto to ne pjeva -

Nerviraju me ljudi koji vas napadaju bez razmišljanja, neću namjerno pjevati himnu. Ne trebam to pjevati da bih to osjetio. Doseže me, svaka osoba to osjeća na svoj način. Pume plaču, osjećaju to drugačije, i to je u redu. S reprezentacijom igram uvijek prioritetno i želim osvojiti sve što igram. ”

 • Časopis Forbes ga je 2015. godine uvrstio na listu drugoplaćenih svjetskih sportaša (nakon Cristiano Ronaldo ).
 • U ožujku 2013. godine u Japanu je prodana čvrsta zlatna kopija njegove lijeve noge teške 25 kilograma (25 kg) vrijedna 5,25 milijuna dolara za prikupljanje sredstava za žrtve tsunamija i potresa 2011. godine. Zlatno stopalo ima vrlo fine detalje, što pokazuje krvne žile na njegovom stopalu, a također kovitla kožu na dnu stopala.

  Zlatna replika Lionela Messija

  Zlatna replika stopala Lionela Messija s potpisom na dnu

  ek thi begum cast ime
 • Filmski redatelj Álex de la Iglesia snimio je dokumentarni film 'Messi' o svom životu. Dokumentarni film premijerno je prikazan na 'Venecijanskom filmskom festivalu' u kolovozu 2014.

 • Tijekom svoje karijere bavio se dobrotvornim aktivnostima, a imenovan je i za UNICEF-ovog veleposlanika dobre volje u ožujku 2010. godine.

  Lionel Messi imenovan za UNICEF-ovog veleposlanika dobre volje

  Lionel Messi imenovan za UNICEF-ovog veleposlanika dobre volje • Također je osnovao dobrotvornu organizaciju 'Leo Messi Foundation', koja podržava obrazovanje, zdravstvo i sport za djecu.

  Lionel Messi u događaju koji je organizirala Zaklada Leo Messi

  Lionel Messi u događaju koji je organizirala Zaklada Leo Messi

  atal bihari vajpayee datum rođenja
 • 26. lipnja 2016., kada je Messi promašio jedanaesterac u posljednjem raspucavanju u 'finalu Copa America', a Argentina izgubila od Čilea, najavio je povlačenje iz međunarodnog nogometa. Međutim, kasnije je preokrenuo odluku i vodio je Argentinu da se kvalificira za FIFA-in svjetski kup 2018. godine.

 • Njegova dugogodišnja djevojka, koja se pretvorila u suprugu, Antonella Roccuzzo najbolji je prijatelj njegovog rođaka, Lucas Scaglia, koji je također nogometaš.
 • 2018. godine Forbes ga je uvrstio među najbolje plaćene sportaše na svijetu (s 84 milijuna dolara plaće / dobitaka) nakon Floyd Mayweather .
 • 2019. godine šesti je put proglašen najboljim igračem godine, a nagrađen je i 'Nagradom Ballon d'Or'. To ga je također učinilo igračem s najvećim brojem nagrada Ballon d'Or, nadmašivši Cristiano Ronaldo , koji ima 5 nagrada. Megan Rapinoe je također proglašena za 'Najbolju žensku igračicu godine' na Ballon d'Or događaju.

  Lionel Messi s Megan Rapinoe

  Lionel Messi s Megan Rapinoe

Reference / izvori:[ + ]

ašiš šarma i njegova supruga
1 Hinduista