Popis filmova Režija S. S. Rajamouli (11)

Filmovi u režiji S. S. RajamoulijaS. S. Rajamouli jedan je od glavnih redatelja južnoindijske kinematografije. Dao je neke uspješne južnoindijske filmove koji su oborili mnoge rekorde postajući izuzetno svjetski uspješni. Jedan od takvih primjera je indijski epski povijesni fantastični film Baahubali (2015) i Baahubali 2 (2017.). Mnogi su njegovi filmovi sinhronizirani ili prepravljeni na hindski. Evo popisa filmova u režiji S. S. Rajamoulija.

1. Student br. 1 (2001.)

Student br.1

Student br.1 (2001) je teluški glazbeni film o punoljetnosti u režiji redatelja debitanta Tollywooda S.S. Rajamouli . Film glumi Ml. NTR i Gajala. Pokazalo se da je ovaj film hit i za glumca i za redatelja. Film je na hindski sinhroniziran kao 'Aaj Ka Mujrim' .

Zemljište: Mladež spašava ženu od nasilnika, ali pritom ubija počinitelja. Dok služi doživotnu kaznu, dobiva dopuštenje za studij prava i preuzima nekontrolirane kolege s fakulteta.2. Simhadri (2003.)

Simhadri

biografija karan singh grovera

Simhadri (2003) je teluški akcijski film redatelja S. S. Rajamoulija. U filmu glume Jr. NTR, Ankitha i Bhoomika Chawla u glavnim ulogama s Mukesh Rishi, Nassar , i Rahul Dev portretiranje sporednih uloga. Film je bio uspješan na blagajnama.

Zemljište: Simhadrija, siroče, odgaja bogata obitelj. Kad se najmlađa unuka obitelji zaljubi u njega, on odbija prosidbu jer se ne može rastati od Indu, mentalno bolesne djevojčice.

3. Sye (2004.)

Sye

Sye (2004) je teluški akcijski sportski dramski film u režiji S.S.Rajamoulija. U filmu se pojavljuju Nithiin , Genelia D’Souza , Shashank i Pradeep Rawat . Sinhronizirano je na hindski kao 'Aar Paar - Sudnji dan' . Film je bio superhit.

Zemljište: Pruthvi i Sashank, vođe dviju suparničkih studentskih grupa, odluče se udružiti za pobjedu nad mafijaškim vođom. Moraju pobijediti njegovu momčad u ragbi meču da bi vratili svoje nepravedno stečeno terene.

Četiri. Chatrapathi (2005.)

Chatrapathi

Chatrapathi (2005) je teluški akcijski dramski film koji je napisao i režirao S. S. Rajamouli. Prabhas igra glavnu ulogu i Arti Agarwal, Shriya Saran , Bhanupriya i Pradeep Rawat pojavljuju se u drugim ulogama. Film je bio super hit i sinkroniziran na hindski kao 'Hukumat Ki Jung' .

Zemljište: Kad je Parvatina obitelj prisiljena napustiti selo na obali Šri Lanke, ona se odvoji od svog sina Šive. Bori se protiv raznih izgleda, uključujući svog zlog poočeta da upozna majku.

5. Vikramarkudu (2006.)

Vikramarkudu

Vikramarkudu (2006) je teluški akcijski film redatelja S. S. Rajamoulija, u glavnoj ulozi Ravi Teja , Anuška Shetty i Vineet Kumar u glavnim ulogama. Film je bio hit, a kasnije je prerađen na hindski kao 'Rowdy Rathore' .

Zemljište: Sathibabu, koji sliči Rathoreu, ne samo da usvaja svoju kćer nakon njegove smrti, već čak zauzima njegovo mjesto policajca. Njegova je misija završiti zlog Babujija, koji je poznat po svojim zvjerstvima.

6. Yamadonga (2007.)

Yamadonga

Yamadonga (2007) je telugu fantasy-action komični film u režiji S.S.Radžamulija. U filmu glumi Mohan Babu, mlađi NTR, Priyamani i Mamta mohandas u glavnim ulogama. Po izlasku, film je postigao kritički uspjeh. Također je sinhronizirano na hindski kao ‘Lok Parlok’ .

Zemljište: Azhagappan se zaljubljuje u Rambu dok ona posjećuje Zemlju. Sada često posjećuje nebo i upoznaje razna božanstva. Jednog dana smrt djeteta ga pokrene i ono odluči Yami naučiti lekciju.

7. Magadheera (2009.)

Magadheera

kiara advani visina u stopalima

Magadheera (2009) je indijski romantično-akcijski film na teluškom jeziku koji je režirao S. S. Rajamouli. Film glumi Ram Charan i Kajal Aggarwal , dok se Dev Gill i Srihari pojavljuju u istaknutim ulogama. Proglašen je najgrubljim filmom u povijesti teluškog kina.

Zemljište: Harsha je lažno umiješana u ubojstvo Induova oca, a i ona je oteta. Ali Harsha i Indu dijele vezu iz prijašnjeg života, a kad to shvati, krene ispravljati stvari.

8. Maryada Ramanna (2010.)

Maryada Ramanna

Maryada Ramanna (2010) je teluški akcijski komični film redatelja S. S. Rajamoulija u glavnim ulogama Sunila i Saloni Aswani. Bila je među najgrubljim te godine, a također je prerađena na hindskom kao ‘Sin Sardarov’ .

južnoindijski filmovi sinhronizirani na hindski pawan kalyan

Zemljište: S nadom da će početi iznova, čovjek se vraća u svoje selo kako bi prodao dio zemlje koji posjeduje. Na putu se zaljubi u djevojku, da bi kasnije saznao da je njezini roditelji žele ubiti.

9. Vidi (2012.)

Vidjeti

Vidjeti (2012) je indijski dvojezični fantastični film redatelja S. S. Rajamoulija. Film glumi Sueep , Nani , i Samantha Ruth Prabhu . Film je bio uspješan na blagajnama i sinhroniziran na hindski kao 'Makkhi' .

Zemljište: Nani voli Bindua, ali je ubije ljubomorni Sudeep, koji poželi Bindua. Nani se reinkarnira kao muha i odluči osvetiti se za smrt. Udružuje se s Binduom kako bi život Sudeepa postao pakao.

10. Baahubali: Početak (2015)

Baahubali

Baahubali (2015) je indijski epski povijesni fantastični film redatelja S. S. Rajamoulija. U filmu glumi Prabhas, Rana Daggubati , Anuška Shetty , i Tamannaah u glavnim ulogama, s Ramyom Krishnanom, Sathyarajem i Nassarom u sporednim ulogama. Film je snimljen s proračunom od 1,8 milijardi, što ga čini najskupljim indijskim filmom u vrijeme izlaska. Film je postigao rekordni uspjeh na kino blagajnama. To je hindski sinhronizirana verzija ' Baahubali: početak ’ također srušio nekoliko rekorda postavši sinhronizirani film s najvećom zaradom u Indiji.

Zemljište: Film je priča o izgubljenom zakonitom nasljedniku izmišljenog kraljevstva Mahishmati, koji saznaje o svom pravom identitetu zaljubivši se u pobunjenog ratnika koji namjerava spasiti bivšu kraljicu Mahismati.

11. Baahubali 2: Zaključak (2017.)

Baahubali 2

Baahubali 2 (2017) je indijski povijesni igrani film u režiji S. S. Rajamoulija. Na hindski je sinhroniziran kao ‘Baahubali 2: Zaključak’. U filmu glume glavni glumci iz industrije Tollywooda s Prabhasom, Anushkom Shetty, Ranom Daggubati i Sathyaraj u glavnim ulogama. To je postao prvi indijski film koji je zavrijedio1.000 krunana svim jezicima, i to za samo deset dana.

Zemljište: Kada Shiva, sin Bahubalija, sazna za svoje naslijeđe, počinje tražiti odgovore. Njegova je priča u usporedbi s prošlim događajima koji su se odvijali u kraljevstvu Mahišmati.