Morgan Freeman Visina, težina, supruga, dob, biografija i još mnogo toga

Morgan FreemanJeste
Pravo imemorgan Freeman
ProfesijaGlumac
tV voditelj
Pripovjedač
direktor
Proizvođač
Poznata ulogaSlava (1989)
Robin Hood: Princ lopova (1991.)
Sedam (1995)
Duboki utjecaj (1998)
Zbroj svih strahova (2002)
Svemogući Bruce (2003)
Trilogija Mračni vitez
Lego film (2014)
Lucy (2014.).
Fizička statistika i više
Visinau centimetrima- 188 cm
u metrima- 1,88m
u Stope inča- 6'2 '
Težina (približno)u kilogramima- 79 kg
u funtama- 174 lbs
Mjerenja tijelaNepoznato
Boja očijuTamno smeđa
Boja koseSiva
Osobni život
Datum rođenja1. lipnja 1937
Dob (kao u 2016.) 79 godina
Mjesto rođenjaMemphis, Tennessee, SAD
Horoskopski znak / Sunčev znakBlizanci
Nacionalnostamerički
Rodni gradGreenwood, Mississippi
ŠkolaOsnovna škola Threadgill, u Greenwoodu, Mississippi
InstitutIgraonica Pasadena
KoledžN / A
Kvalifikacija obrazovanjaServiser radara za automatsko praćenje, zrakoplovstvo Sjedinjenih Država
DebiTko kaže da ne mogu jahati dugu? (1971.)

Redatelj - Bopha!
Obitelj Otac - Morgan Porterfield Freeman (brijač)
Majka - Mayme Edna (učiteljica)

Morgan ima troje starije braće i sestara.
ReligijaNa pitanje 'The Wrap', rekao je 'Teško je pitanje jer, kao što sam rekao na početku, mislim da smo izmislili Boga. Dakle, ako vjerujem u Boga i vjerujem, to je zato što mislim da sam Bog. '
Etnička pripadnostAfroamerikanac, daleki engleski i kavkaski.
Adresa pošte obožavateljamorgan Freeman
Otkrivenja Zabava
1221 2. ulica
4. kat
Santa Monica Monica, CA 90401
UPOTREBE
HobijiUčenje o znanosti (posebno svemiru i energiji)
Najdraža knjigaVelika očekivanja, Crna ljepotica, Moby Dick.
Najdraži filmČarolija Belle Islea Roba Reinera
Glavne kontroverzeMargan Freeman i njezina unuka optuženi su za aferu što su obje poricale. Rekavši da to nije samo smiješno, već i štetno.
Djevojke, poslovi i još mnogo toga
Bračni statusNeudata
Poslovi / DjevojkeDebbie Allen
Rita Moreno
Loletha Adkins
Jeanette Adair Bradshaw
Myrna Colley-Lee
Demaris Meyer
Supruga / supružnikJeanette Adair Bradshaw (m. 1967–79)
Jeanette i Morgan
Myrna Colley-Lee (m. 1984. - 2010.)
Lee an Morgan
Trenutni status vezeNepoznato
Djeco morgan-freeman-sa-svojom-djecom-unucima
Alfonso Freeman
Saifoulaye Freeman
Deena Freeman
Morgana Freeman
Novčani faktor
Neto vrijednost150 milijuna dolara
MlazniceCessna Citation 501 mlazni
Cessna 414 dvomotorni podupirač.
Emivest SJ30

Sir Morgan Freeman

Neke manje poznate činjenice o Morganu Freemanu

 • Pije li Morgan Freeman? Nepoznato
 • Puši li Morgan Freeman? Nepoznat (javno je prihvatio da puši marihuanu)
 • Morgan je glumačku karijeru napravio u školskoj predstavi u dobi od devet godina. Izvukao je stolicu ispod djevojke i kažnjen je da se pridruži tečaju drame.
 • Amerika je prepoznala Morgana kad se pojavio u sapunici Drugi svijet i Električna tvrtka. Iako Morgan u emisiji smatra svog lika Fast Blackom Street Smart (1987) biti njegova revolucionarna uloga od bilo kojeg od njegovih likova u emisiji Električna tvrtka .
 • Pobijedio je na dramskom natjecanju na državnoj razini kada je imao 12 godina, a također je nastupio u radijskoj emisiji u Nashville, Tennessee kad je još bio u svojoj školi.
 • Poznat je po svom izrazito glatkom glasu koji je prikazivao u toliko pripovijedanja.
 • U 1955. godini Freeman je odbio stipendiju sa Državnog sveučilišta Jackson da bi se pridružio Zrakoplovstvo Sjedinjenih Država. Ondje je služio kao Serviser radara za automatsko praćenje i odlazak u mirovinu kao Avijatičar 1. klase .
 • 1960., nakon što je napustio zrakoplovstvo, Morgan je došao u Los Angeles gdje je pohađao satove glume, plesao u San Franciscu i radio kao plesač u New Yorku, Svjetska izložba 1964. godine i San Franciscu, gdje je bio član Prsten Opere glazbena kazališna skupina.
 • Morgan je prilično dugo radio u kazalištu. Primio je tri Nagrade Obie 1980., 1984. i 1989. za glavnu ulogu u Koriolan, Evanđelje u Kolonu, Vozeći gospođicu Daisy (adaptirano za ekran 1989.). Freeman je osvojio Nagrada za dramski stol i Nagrada Clarence Derwent kao i za njegovu ulogu kao Vino u Moćni gospodo.
 • Morgan Freeman treći je najzanimljiviji glumac u Hollywoodu. Pomogao je producentima da ukupno zarade 4,316 milijardi američkih dolara i 74,4 milijuna američkih dolara po filmu.
 • Freeman je 1994. bio član žirija 44. Međunarodni filmski festival u Berlinu.
 • Morgan je osnovao tvrtku za filmsku produkciju Lori McCreary pozvao Otkrivenja Zabava i njegova internetska sestra ClickStar .
 • Također je domaćin kanala Naš prostor na ClickStaru koji pokazuje svoj interes za znanost, svemir i aeronautiku.
 • Freeman je osvojio Oskara za najboljeg sporednog glumca za ulogu u Baby Million Dollar nakon što je za njega tri puta nominiran za Oscara Najbolji glumac u Vozeći gospođicu Daisy i Iskupljenje u Shawshanku i Najbolji sporedni glumac za Street Smart.
 • Morgan Freeman silno je želio snimiti film Nelsona Mandele. Pokušao je nekoliko puta to ostvariti, ali nije uspio finalizirati scenarij temeljen na autobiografiji Nelsona Mandele Duga šetnja do slobode. 2007. kupio je prava za adaptaciju John Carlin knjiga Igranje neprijatelja: Nelson Mandela i igra koja je stvorila naciju. On konačno djelovao u Clint Eastwood film 'Invictus' glumi Nelsona Mandelu.
 • Morgan Freeman slučajno je prvi Amerikanac koji je snimio film kroz na Ekstremna 19. rupa odmarališta Legend Golf & Safari.
 • Freeman je bio jedan od Izvršni producenti emisije Gospođo tajnica i glumio vrhovnog suca Sjedinjenih Država u sezona 2 serije.
 • Morgan Freeman vodio je vrlo zanimljivu emisiju Kroz Crvotočinu na Discovery Channel što se tiče teorija svemira, uključujući znanost, evoluciju i Boga. Čini se da je veliki ljubitelj znanosti!
 • Pojavio se i pripovijedao za pjesmu B.o.B-a 'Bombs Away' s njihovog drugog albuma 'Strange Clouds'.
 • Glumio je ulogu Odvjetnik David Boises u Lanc Black's igra '8' na Kazalište Eugene O’Neill .Bila je to inscenirana repriza saveznog suđenja Perry protiv Browna koje je poništilo kalifornijsko Prijedlog 8 zabrana Istospolni brak.
 • Freeman i njegova supruga Colly-Lee usvojili su Morganovu suprugu iz njegovog prethodnog braka, E’denu Hines, koja je ubijena u New Yorku kada je imala samo 33 godine.
 • U TV emisiji Afroamerički životi 2, otkriveno je da Freemanovi preci potječu od robova koji su migrirali u Sjevernu Karolinu u Mississippi. Njegova bijele rase pra-pradjed s majčine strane i praprabaka Afroamerikanaca bili su pokopani jedni uz druge. Tada se nisu mogli legalno vjenčati.
 • Morgan Freeman je vlasnik i djeluje Zemaljske nule (blues klub) u Clarksideu, Mississisppi.
 • Freeman ima licencu privatnog pilota pomoću koje samostalno leti u avionima.
 • Freemanova automobil Nissan Maxima sišao je s autoceste i preokrenuo nekoliko puta. Slomljeno mu je lijevo rame, ruka i lakat. Spasio ga je iz vozila nas 'Čeljusti života' a naknadno i helikopterom. Njegov putnik Demaris Meyer tužio ga je zbog alkohola i vožnje.
 • Freemanov dobrotvorni rad uključuje fond za pomoć Grenendi (U pomoć Uragan Ivan žrtve), koji se sada preoblikovao u 'PLANitNOW', pripovijedajući za video o svijesti OneEarth-a 'Zašto smo ovdje' kako bismo spasili zemlju.
 • Freeman je donirao novac Konjski park Mississippi u Starkvilleu, Mississippi, koji je dio Državnog sveučilišta Mississippi. Morgan ima nekoliko konja koje tamo često vodi.
 • Morgan Freeman aktivno govori o rasizmu i njegov prijedlog da se on privede kraju je da se o njemu ne govori. U svom intervjuu na 60 minuta, rekao je Marc Wallas, 'Prestat ću te nazivati ​​bijelcem i zamolit ću te da me prestaneš zvati crncem.' Također je jednom rekao da ' Ne želim Mjesec povijesti crnaca. Povijest crnaca je američka povijest. '
 • Morgan tečno govori francuski.
 • Epski pripovjedač imat će Georgea Clooneyja ili Jeremyja Ironsa da mu ispričaju životnu priču.