10 najboljih indijskih vijesti (2018)

Svijet je postao toliko globalan, a opet toliko mikro da postoji potreba za praćenjem svakog nadolazećeg lokalnog događaja. Od Walmarta koji je kupio 71% udjela Flipkarta do čega Alia Bhatt nosila dalje Sonam Kapoor 'S vjenčanje, publika zahtijeva svako ažuriranje vijesti. Novine i TV vijesti primarni su izvor informacija i statistike većini javnosti. Vizualni mediji nekako su pretekli tiskane medije posljednjih godina sa sve većom penetracijom interneta i TV-a. Poboljšana dostupnost tim medijskim izvorima zarobila je gotovo svako kućanstvo.Stoga su kanali vijesti pokrenuli svoju igru ​​i uveli razne programe, od brzih vijesti do potpunih izvještaja o svjetskim vijestima u vremenu od pola sata. Emisije uživo, političke rasprave i neki dodatni životni stilovi, vijesti vezane uz Bollywood, redom su publici svih dobnih skupina. S ovom povećanom konkurencijom postoji strah od gubitka autentičnosti vijesti. Stoga je potrebna satnica za pravilnu provjeru prikazivanja, portretiranja ili prosljeđivanja.

Evo popisa 10 najpopularnijih indijskih vijesti iz 2018. godine:

1. Times Now

Times Now

Bez sumnje, vodeći informativni kanal u Indiji je Times Now. Jedno od najpopularnijih i najčešćih imena kućanstava u zemlji, ovaj engleski vijest već godinama postiže široki uspjeh. U vlasništvu 'The Times Group', sjedište kanala je u Mumbaiju. Kanal je poznat po vrlo senzacionaliziranim vijestima i po kontroverznim tužbama. Dio njegovog uspjeha zaslužan je za zvijezdu i vodeće voditeljice vijesti, Arnab Goswami , koji je bio bivši glavni urednik kanala. Svojim glasnim i snažnim raspravama o The Newshouru skinuo je svakog protivnika, bio to političar ili poznata osoba. Zbog toga su emisija i Times Now bili jedan od najgledanijih vijesti na indijskoj televiziji. S ogromnim gledanost od preko 606 000, India Today postiže najvišu ljestvicu ljestvice i nastavlja vladati među gledateljima.2. Indija danas

Indija danas

visina sumona čakravarti u stopalima

24-satni engleski informativni kanal India Today u vlasništvu je mreže TV Today. Kanal je prije bio poznat pod nazivom Headlines Today. Za taj se kanal uvijek zna da pruža senzacionalno izvještavanje o vijestima, poput ostalih popularnih vijesti u zemlji. I to je ono što pripisuje njegovom široko rasprostranjenom uspjehu. Sa svim velikim imenima poput Rajdeepa Sardesaija kao urednika za savjetovanje i Rahul Kanwal kao glavni urednik, kanal vijesti sam po sebi postao je brend. S BARC-ova ocjena od 371.000 , India Today i dalje snažno drži svoju poziciju drugog najboljeg engleskog informativnog kanala u zemlji.

3.Aaj tak

Aaj tak

Vrhunski hindski vijesti u zemlji, Aaj Tak, 24-satni je informativni kanal u vlasništvu mreže TV Today. Osnovala Surendra Pratap Singh koja je također voditeljica vijesti na kanalu i kojom upravlja Aroon Purie , ovaj kanal vijesti svojim dobrim sadržajem našao je povjerenje svojih gledatelja. Poznat je po tome što gledaocima na brz i učinkovit način pruža sve vrste vijesti, kanal uživa dobru bazu sljedbenika. S BARC-ova ocjena od 129150 , Aaj Tak nastavlja voditi kao indijski broj 1 na hindskom vijesti.

Četiri.NDTV 24 × 7

NDTV 24x7

kuhar harpal singh sokhi wikipedia

U vlasništvu NDTV-a, kanal pruža uslugu svojoj publici brzom i širokom pokrivenošću tekućih događaja. Drži se svog slogana „ Iskustvo. Prvo istina. ' Jednom je osvojio nagradu za najbolji vijest na Azijskoj televizijskoj nagradi i dva puta na dodjeli ITA nagrada. S ličnostima poput Barkha dutt budući da je povezan s kanalom, pobudio je puno pažnje među ljudima svih dobnih skupina. Istaknuti ljudi poput Prannoy Roya i Vikram Chandra usko su povezani s kanalom. A BARC-ov rejting od 338.000 čini ga trećim najtraženijim engleskim vijestima u zemlji.

5. CNN-vijesti18

CNN-vijesti18

CNN-News18, izvorno poznat kao CNN-IBN, u vlasništvu je Mreže 18. U svibnju 2014. godine, grupacija Reliance najavila je preuzimanje mreže, koja je proglašena 'jednom od najvećih ponuda u indijskom medijskom prostoru'. Ovaj engleski vijest s emisijom poput 'India' ima sjajnu TRP ocjenu i popularno ime poput Rajdeep Sardesai radi kao glavni urednik IBN mreže. To je jedan od najpouzdanijih vijesti u zemlji koji je privukao pažnju masa. S TRP ocjena od 354.000 , mreža, čak i nakon konsolidacije, nastavlja vladati ljestvicama kao jedan od prva tri engleska vijest u zemlji.

6. ABP vijesti

ABP vijesti

Popularni hindski informativni kanal ABP News nalazi se na petom mjestu liste najboljih vijesti. ABP News pokrenut je davne 1998. godine kao STAR News, ali ABP grupa preuzela je kanal 2012. Udruženje značajnih ličnosti poput Dibang i Neha Pant s ovim kanalom, ABP vijesti su drugi najpopularniji hindski kanal u Indiji. Pouzdao je gledatelje iz cijele zemlje i pruža dobre i brze vijesti ljudima. S TRP ocjena oko 115.506, ABP News nastavlja svoju vladavinu kao jedan od vodećih vijesti u zemlji.

7. PTC pandžapski

PTC pandžapski

mahesh babu južnoindijski glumac

Udovoljavajući većini publike Punjaba, PTC Punjabi temelji se na uglavnom lokalnim vijestima države Punjab. U vlasništvu tvrtke G Next Media Pvt. Ltd, PTC Punjabi sadrži programe od općeg interesa, uključujući vijesti, drame, komedije, glazbu i talk showove. Sa sjedištem u Chandigarhu, PTC Punjabi postao je najtraženiji kanal vijesti u Punjabu. S TRP ocjena 75355 , PTC Punjabi zauzeo je svoje mjesto na listi top 10 indijskih vijesti.

8.NDTV Indija

NDTV Indija

NDTV India je u vlasništvu New Delhi Television Ltd., a položio ga je Prannoy roy i njegova supruga Radhika Roy. S ljudima poput Ravish Kumar na kanalu je posljednjih godina pobudio veliku pozornost. S TRP ocjena od oko 0,7 do 0,8, NDTV Indija smatra se jednim od vijesti koji obrađuju manje senzacionalizirane vijesti.

9. indijska TV

Indijska TV

Sa sjedištem u Noidi, Uttar Pradesh, ovaj hindski informativni kanal India TV bio je zamisao poznate ličnosti Rajat Sharma i njegova supruga Ritu Dhawan. Indijska televizija primila je ulaganje od Fuse + Media koja ima preko 1,5 milijardi dolara imovine pod upravljanjem. Uz velika ročna ulaganja od Mukesh Ambani , ovaj je kanal već neko vrijeme preuzeo dobru televizijsku gledanost. Emisija poput 'Aap ki Adalat' Rajata Sharme glavni je razlog njegovog ogromnog uspjeha. S TRP ocjena od 133.276, kanal je i dalje jedan od najtraženijih hindskih vijesti.

10. Zee News

Zee vijesti

jayam ravi ime drugog sina

Novinski kanal Zee Media Corporation, Zee News, hindski je informativni kanal osnovan 1999. godine i probio se do jednog od najboljih vijesti u zemlji. Sjedište ovog ureda je u Noidi Subhash Chandra kao njegov predsjedavajući i zapažena ličnost Sudhir Chaudhary kao izvršni direktor. Poznato je da je kanal generirao prihod od 551 Crores u 2015. godini. Unatoč nekoliko skandaloznih optužbi, ovaj je vijest stekao i TRP ocjena od oko 138.135.

Kako bi ostali u igri, vijesti sada pokušavaju postati pouzdani izvori informacija. Stoga se izbjegava žuto novinarstvo kako bi se održala autentičnost vijesti.