Anil Deshmukh Dob, supruga, djeca, obitelj, biografija i još mnogo toga

Anil Deshmukh

Bio/Wiki
Puno imeAnil Vasantrao Deshmukh [1] citat
ProfesijaPolitičar
Fizička statistika i više
Visina (približno)u centimetrima - 178 cm
u metrima - 1,78 m
u stopama i inčima - 5 ’10 '
Boja očijuCrno
Boja koseCrno
Politika
Politička strankaNacionalistička kongresna stranka
Političko putovanje• Državni ministar za obrazovanje i kulturu (1995)
• Državni ministar za školsko obrazovanje, informiranje i odnose s javnošću te sport i omladinu 1999. godine
• Ministar odjela za javne radove 2004. godine
• Ministar hrane i civilne opskrbe i potrošačkih poslova u 2009
• Ministar unutarnjih poslova u 2019
• Podnio ostavku na mjesto ministra unutarnjih poslova Maharashtre 5. travnja 2021
Osobni život
Datum rođenja9. svibnja 1950. (utorak)
Dob (od 2021.) 71 godina
Rodno mjestoKatol, Maharashtra
Horoskopski znakBik
NacionalnostIndijanac
Rodni gradNagpur, Maharashtra
ŠkolaGimnazija Katol
Fakultet / sveučilištePoljoprivredno učilište, Nagpur Punjabrao Deshmukh Krishi Vidyapeeth
[dva] Moja neta Obrazovna kvalifikacija• B. sc. sa Poljoprivrednog koledža, Nagpur
• M. sc. sa Poljoprivrednog koledža, Nagpur
Polemika2021. godine Anil Deshmukh suočio se s optužbama bivšeg policijskog povjerenika Mumbaija Parama Bir Singha. Param Bir Singh, u pismu, otkrio je da je Anil Deshmukh pitao Sachin Vazea da je on imao cilj prikupljanja Rs. 100 crore mjesečno iz nekoliko barova, restorana i drugih objekata. Međutim, Deshmukh je negirao navode rekavši da se Param Bir pokušava spasiti optužujući druge, a dodao je i da će protiv Param Bir podnijeti slučaj klevete ako ne dokaže svoje tvrdnje. Dana 5. travnja 2021., nakon što je Bombajski visoki sud naložio Središnjem uredu za istrage (CBI) da provede preliminarnu istragu protiv navoda bivšeg povjerenika policije Mumbaija Parama Bir Singha iznesenih protiv Deshmuhha, dao je ostavku na mjesto ministra unutarnjih poslova Maharashtre. [3] Indian Express Kako bi istražio optužbe za korupciju protiv Anila Deshmuhha, CBI je 6. travnja 2021. registrirao preliminarnu istragu. [4] Hinduista
Odnosi i više
Bračni statusOženjen
Obitelj
Supruga / supružnikAarti Deshmukh
Anil Deshmukh sa suprugom Aarti Deshmukh
Djeco Oni su - Hrishikesh Deshmukh
Hrishikhesh Deshmukh sa suprugom Rahat
Salil Deshmukh
Salil i Riddhi Deshmukh
Braća i sestreAnil Deshmukh ima sestru
Anil Deshmukh sa sestrom
Kvocijent stila
Zbirka automobilaFord Endeavour
Anil Deshmukh sa svojim automobilom
Novčani faktor
[5] Moja neta Neto vrijednost (približno)Rs. 19,5 crore (od 2019.)

Anil Deshmukh

Neke manje poznate činjenice o Anilu Deshmukhu

 • Anil Deshmukh ministar je unutarnjih poslova Maharashtre i indijski političar koji pripada Nacionalističkoj kongresnoj stranci. Bio je član 9., 10., 11., 12. i 14. zakonodavne skupštine Maharashtre koji je zastupao Katola.
 • Prije nego što je imenovan za ministra unutarnjih poslova Maharashtre, Anil Deshmukh služio je na nekoliko ministarskih pozicija poput ministra za hranu i civilnu opskrbu i potrošačka pitanja i ministra za javne radove u vladi Maharashtre. Također je bio državni ministar za školsko obrazovanje, informiranje, odnose s javnošću, sport i omladinu. Također je imenovan državnim ministrom za obrazovanje i kulturu vlade Maharashtre.

  Anil Deshmukh tijekom ceremonije uzimanja zobi

  Anil Deshmukh tijekom ceremonije polaganja zakletve

 • 1995. Anil Deshmukh bio je član kabineta ministra u koaliciji BJP-Shiv Sena. Međutim, 1999. Anil Deshmukh napustio je koaliciju i pridružio se novoosnovanoj Nacionalističkoj kongresnoj stranci.
 • Nakon navodnog sudjelovanja stručnjaka za susret policije Mumbaija, Sachin Vase , u Ambani Bomb Scareu i ubojstvu Mansukh Hiren, javila su se mnoga imena, uključujući Param Bir Singh i Anil Deshmukh. Nakon incidenta, Anil se upoznao Sharad pawar koji se javio podržati Anila i pokušati odraziti njegovu nevinost u slučaju. • Na izborima 2014. godine, Anil Deshmukh izgubio je izbore iz mjesta Katol od svog nećaka Ashish Deshmukh-a. Međutim, vratio se 2019. i vratio mjesto na Katolu kao kandidat za NCP na izborima za skupštinu Maharashtre 2019.
 • Za vrijeme odmora Anil Deshmukh voli provoditi vrijeme sa svojom obitelji. Također je sklon avanturističkim sportovima.

  Anil Deshmukh na odmoru sa svojim unucima

  Anil Deshmukh na odmoru sa svojim unucima

 • Anil Deshmukh vrlo je aktivan na svom službenom Instagram računu gdje objavljuje sva najnovija ažuriranja u vezi s radom koje su obavile policijske snage, općenite informacije o poznatim ličnostima i mnoge video zapise svojih konferencija i sastanaka.
 • Anil je bio prvi ministar unutarnjih poslova koji je jedan dan radio u kontrolnoj sobi grada Pune i prisustvovao telefonskim pozivima u ponoć 31. prosinca. Također je proveo Silvestrovo s policijskim osobljem i cijenio njihovu uslugu.

  Anil Deshmukh slavi Novu godinu s policijom u Puneu

  Anil Deshmukh slavi Novu godinu s policijom u Puneu

 • Tijekom godina, Anil Deshmukh služio je u različitim odjelima različitih ministarstava i uveo nekoliko revolucionarnih tehnologija i tehnika za poboljšanje funkcioniranja tih odjela. Kao ministar za osobe s invaliditetom, Deshmukh je predstavio projekt Bandra Worli Sea Link kako bi ljudima olakšao putovanje. Također je uveo sustave za nadzor zaliha, GPS sustave za praćenje na cisternama s petrolejem i mnoge druge korisne stvari.

Reference / izvori:[ + ]

1 citat
dva, 5 Moja neta
3 Indian Express
4 Hinduista