Ljubavna priča Atal Bihari Vajpayee i Rajkumari Kaul

Atal bihari vajpayeeSigurno ste iznova i iznova čuli za blistave ljubavne priče bollywoodskih i hollywoodskih slavnih, ali ljubavne priče u političkoj areni i kada se radi o jednom od najomiljenijih političara u Indiji, tj. Atal bihari vajpayee , onda to vrijedi znati.

bhagat singh biografija ukratko

Kako je ostao neoženjen tijekom cijelog života, uvijek je postojalo mišljenje da u životu nije imao nijednu damu, ali to je mit. Imao je filmsku ljubavnu priču koja je započela još u studentskim danima sredinom 1940-ih kada je diplomirao na Vladinom koledžu izvrsnosti Maharani Laxmi Bai, Gwalior (ranije poznat kao Victoria College). Tamo je upoznao vrlo lijepu, Rajkumari Kaul , koji je pripadao jednoj od najpoznatijih dinastičkih obitelji. Bila je to ljubav na prvi pogled za Atal Jija koji se nekako odvažio i napisao knjigu ljubavi Rajkumariju putem knjige iz knjižnice, ali odgovor nije dobio. To ne znači da Rajkumari nije odgovorio; kao što je i odgovorila, ali nažalost ostalo je u knjizi knjižnice koja nije došla do Atal Jija. Zbog ovog nesporazuma, Atal Ji je pomislio da ga ona ne zanima i krenuo je dalje.

Rajkumari se želio oženiti Atal Ji, a ono što im je pogodovalo je činjenica da su pripadali istoj kasti Brahmina, ali ono što je otežavalo bila je činjenica da je Rajkumari pripadao bogatoj i elitnoj obitelji s dinastičkim porijeklom, dok je Atal Ji pripadala je obitelji srednje klase, što je bio dovoljan razlog da se njezini roditelji nisu složili oko braka. Rajkumari je poput idealne poslušne kćeri odabrao svoju obitelj umjesto svoje ljubavi. Nakon nereda 1947. godine, obitelj ju je odvela u Delhi, a kasnije se udala za profesora iz Delhija, Brija Narain Kaula u Gwalioru, dok je Atal Ji ostao neoženjen.

Kao što se često kaže, prava ljubav nikad ne umire, ponovno su se sreli sredinom 1960-ih u Delhiju kada je Atal Ji postao čelnik Jana Sangh i zastupnik Rajya Sabhe, a Rajkumari je vodio obiteljski život sa suprugom koji je radio kao Profesor filozofije na sveučilištu u Delhiju, Ramjas College.Atal Bihari Vajpayee u mlađim danima

Atal Ji često je posjećivao njezinu kuću u uredu upravitelja koledža Ramjas, gdje su im se često pridružili studenti hostela na večernjoj poslastici, a nakon toga Atal Ji počeo je boraviti kod obitelji Kaul u njihovoj kući. Krajem sedamdesetih, kada je Atal Ji bio ministar vanjskih poslova u vladi Janata Morarji Desai, Rajkumari, njezin suprug i njihove dvije kćeri, počeli su boraviti u rezidenciji Atal Ji Lutyen u Delhiju. Boravak Atal Jija s obitelji Kaul kritiziran je u političkim krugovima, ali u maloj mjeri. Prema izvješćima, tamo je nekoć radila kao neslužbena tajnica koja je primala njegove pozive. Prema nekim izvorima, Namita Bhattacharya , hraniteljica Atal Ji smatra se navodnom kćerkom Atal Ji i Rajkumari Kaul.

sooraj pancholi datum rođenja
Namita Bhattacharya (u sredini) sa svojom majkom, Rajkumari Kaul (ekstremna lijeva) i velikom majkom po majci (ekstremna desna)

Namita Bhattacharya (u sredini) sa svojom majkom, Rajkumari Kaul (krajnja lijeva) i bakom po majci (krajnja desna)

Iako je Rajkumari umro 4 godine prije (2014. godine) Atal Jijeve smrti 2018. godine, tijekom svog života, nikada nisu dali ime svojoj vezi.

Da biste pogledali video prikaz putovanja Atala Biharija Vajpayeea Kliknite ovdje