Nawazuddin Siddiqui: životna povijest i priča o uspjehu

Kao što je rekao Christopher Reeve:Toliko se naših snova isprva čini nemogućim, zatim nevjerojatnim, a onda kad prizovemo volju, ubrzo postaju neizbježni.”

Ovako počinje priča o afirmiranom glumcu koji je iz krpa došao u bogatstvo, od ničijeg do voljenog od tolikih, a to je nitko drugi nego Nawazuddin Siddiqui .

  Nawazuddin Siddiqui

Rođenje

43-godišnji glumac rođen je u Budhani, Uttar Pradesh, Indija, 19. svibnja 1974. i imao je 6 braće i 2 sestre koji su živjeli u selu gdje je bilo vrlo teško dobiti obrazovanje.Rani život

  Nawazuddin Siddiqui Rani dani

Diplomirao je na sveučilištu u Hyderabadu i kratko vrijeme radio kao kemičar u petrokemijskoj tvrtki u Barodi, a ubrzo se preselio u Delhi. Tamo je radio kao čuvar na raznim zgradama. Njegov entuzijazam i pomama za učenjem novih stvari te zanimanje za kazališta i predstave natjerali su ga da češće posjećuje takva mjesta. I ubrzo se nije mogao suzdržati od upisa na Nacionalnu školu drame na kojoj je diplomirao 1996.

Početak karijere u Mumbaiju

Imati diplomu nije dovoljno za uspostavljanje karijere u Mumbaiju, gradu snova. Nawazuddin Siddiqui nije imao dovoljno novca da plati stanarinu hodao je od studija do studija čim se preselio u Bombay. Na kraju se morao zadovoljiti samo sitnim ulogama koje su mu se nudile.

samantha ruth prabhu hindi sinhronizirani filmovi

Život u Mumbaiju

Ime i slava nikad ne dolaze lako i stoga se Nawazuddin Siddiqui morao truditi za isto. Prišao je NSD senioru tražeći dopuštenje da ostane kod njega i skuha mu obrok dva puta dnevno.

Filmski debi

  Nawazuddin u Sarfarosh

Njegov prvi debi bio je sa Amir Khan u Sarfarosh 1999. godine u kojem je igrao ulogu terorista. Glumio je čak i u televizijskim serijama poput “ Crni petak ” iz 2007. autor Anurag Kashyap i to je bio jedan od njegovih velikih uspjeha.

Prepoznavanje u ranim godinama

Njegova prva velika uloga u “ Četiri (Zmaj: 2011.) ” kao svatovski pjevač doveo ga je do Berlinskog međunarodnog filmskog festivala i Tribeca filmskog festivala.

koji je puni naziv modi

Prekretnica

  Nawazuddin u Bandama Wasseypura

Potencijal talentiranog glumca prepoznat je 2012. godine kada je izašao s filmovima poput ' priča ' i ' Bande Wasseypura ' koji je stvarno dobro prošao na kino blagajnama i kasnije ga nitko nije mogao spriječiti da snima velike filmove poput ' Talaash (2012) “, “ Kutija za ručak (2013.) “, “ Badlapur (2015) “, “ Bajrangi Bhaijaan (2015.) “, “ Raees (2017.) ” i ni manje ni više nego nominiran za Oscara “ lav (2016) “.

Pritisak obitelji

Život nikad nije bio lak za Nawazuddina koji je morao slušati izljeve bijesa svojih rođaka, ali sada je više nego zadovoljan što im dokazuje da nisu u pravu.

Putovanje u Cannes

Pišite, od toga da su mu ponuđene dodatne uloge u kinu, do toga da postane glavni glumac i putuje u Cannes, Nawazuddin je potrošio mnogo vremena i naporno radio kako bi stigao tu gdje je sada.

Glavne nagrade

  Nawazuddin u osvajanju nagrada

Godine 2012. dodijeljena mu je Azijska filmska nagrada za film “ Talaash (2012) ” u kategoriji najboljeg sporednog glumca. Godine 2012. osvojio je i nagradu za najboljeg glumca na Festivalu indijskog filma u New Yorku za film “ Indijski cirkus Dekh (2011.) “. Iste godine osvojio je nagradu GQ Men of the Year za svoj uspješni glumac. Ponovno je osvojio Lionsovu nagradu za omiljenog glumca na ceremoniji dodjele zlatnih nagrada Lionsa za film “ Bande Wasseypura (2012.) “.

Nisam više glumac nego zvijezda

  Nawazuddin je zvijezda

Iz dana u dan njegov sve veći broj obožavatelja dokaz je toga. Jedan je od najsvestranijih glumaca u novije vrijeme koji je uvijek spreman za nove uloge i drugačije izglede u filmu. Ne samo da je igrao stereotipne uloge, već voli eksperimentirati sa svojim izgledom, kao i ulogama.

Njegov pogled na život

  Nawazuddin u svom selu

Uspjeh mu nije došao lako i morao se boriti gotovo 12 godina prije nego što je postao poznat u Gangs of Wasseypur. Za razliku od drugih zvijezda koje tijekom godišnjeg odmora radije odlaze na egzotične destinacije, on se radije vraća u rodno selo i bavi se poljoprivredom na djedovini. Osim poljoprivrede voli puštati zmajeve i gledati filmove.

Trening glume

Imaginarne scene uvježbavao je potpuno sam ispred ogledala jer je najbliže kazalište u blizini njegova rodnog grada bilo udaljeno 45 km.

Brak

  Nawazuddin Siddiqui sa suprugom Aalijom zvanom Anjali Kishor Pandey

Nawazuddin Siddiqui sa suprugom Aalijom zvanom Anjali Kishor Pandey

Glumac je oženjen s Aalijom Siddiqui zvanom Anjali Kishor Pandey prije nego što je započeo svoju borbu kao glumac. Imaju kćer i sina. U svibnju 2020. njegova je supruga podnijela zahtjev za razvod.

Njegova tvrdnja

  Nawazuddin na filmskom festivalu u Cannesu

Glumac je jednom prilikom u intervjuu rekao da posjeduje samo jedno odijelo i da to stalno ponavlja na filmskom festivalu u Cannesu, a na njegovo iznenađenje to nitko nikada nije shvatio.

Njegov prvi poljubac bio je na ekranu

  Nawazuddin s Niharikom Singhom

priyanka gandhi starost i visina

Glumac koji nikada nije poljubio svoju suprugu priznao je da mu je prvi poljubac na ekranu bio s njegovom ljupkom kolegicom Niharika Singh . Prema njegovim prijateljima, Nawazuddin je introvert i ne priča puno, radije sjedi mirno.