Sabyasachi Mishra Visina, dob, djevojka, supruga, obitelj, biografija i još mnogo toga

Sabyasachi Mishra

Bio/Wiki
ProfesijaGlumac, pjevač
Fizička statistika i više
Visina (približno)u centimetrima - 180 cm
u metrima - 1,80 m
u stopama i inčima - 5 ’11 '
Boja očijuCrno
Boja koseCrno
Karijera
Debi Oriya film: Pagala Premi (2007, kao Surya)
Pagala Premi (2007)
Teluški film: Neerajanam (2017.)
Neerajanam (2017.)
Bengalski film: Raktomukhi Neela (2019)
Raktomukhi Neela (2019)
Pjesma: Pilata Bigidigala (2015)
Nagrade, počasti, postignuća Državna filmska nagrada Odisha za najboljeg glumca
• Za film Pagala Premi (2007)
Za film Emiti Bi Prema Hue (2012)

Filmfare dodjeljuje Istok za najboljeg glumca
• Za film Mu Eka Tumara (2013)
• Za film Nasmiješite se (2014)

Nagrada Tarang Cine za najboljeg glumca
• Za film Nasmiješite se (2014)
• Za film Pilata Bigidi Gala (2015)

Nagrada Tarang Cine Utsav
• U kategoriji Najbolja Jodi, zajedno s Elinom Samantray, za film Tokata Fasigala (2018)
• U kategoriji Najbolji dramebaz godine (2019)
Sabyasachi Mishra prima nagradu Tarang Cine Utsav (2020)
Osobni život
Datum rođenja6. listopada 1985. (nedjelja)
Dob (od 2020) 36 godina
Rodno mjestoSambalpur, Odisha
Horoskopski znakVaga
NacionalnostIndijanac
Fakultet / sveučilišteSilicijski tehnološki institut u Bhubaneswar-u, Odisha
Obrazovna kvalifikacijaB.Tech iz elektronike [1] Facebook
Odnosi i više
Bračni statusOženjen
Poslovi / DjevojkeNepoznato
Datum vjenčanja1. ožujka 2021. (ponedjeljak)
Vjenčana slika Sabyasachi Mishre i Archite Sahu
Obitelj
Supruga / supružnik• Seema Mishra (učiteljica na inženjerskom fakultetu) (2008.-2015.)
Sabyasachi Mishra i Seema Mishra
• Archita Sahu (glumica iz filma Odia) (od 2021.)
Sabyasachi Mishra i Archita Sahu
Roditelji Otac - Surendra Prasad Mishra (državni službenik)
Majka - Sushama Mishra (spisateljica)
Sabyasachi Mishra sa svojom majkom
Braća i sestre Brat - Soumya Kanta Mishra (inženjer telekomunikacija)

Sabyasachi Mishra

Neke manje poznate činjenice o Sabyasachi Mishri

 • Sabyasachi Mishra indijski je glumac koji je pretežno radio u filmskoj industriji Odia. Osim filmova na jeziku Odia, glumio je i u filmovima na bengalskom, tamilskom i teluškom jeziku.
 • U industriju zabave upustio se kao glumac na malim ekranima i pojavio se u više od 200 glazbenih spotova. Glumio je u raznim glazbenim spotovima Odia, Bhojpuri, Bengali, Chatishgadi i Panjabi.
 • Godine 2008. dobio je kritičku nagradu zbog izvedbe u filmu Odia 'Mu Sapanara Soudagar' u kojem je glumio antagonisticu Omm, psihopatu.

  Sabyasachi Mishra u Mu Sapanara Soudagar (2008)

  Sabyasachi Mishra u Mu Sapanara Soudagar (2008)

 • 2012. godine došao je u središte pozornosti s Odia filmom ‘Emiti Bi Prema Hue’ u kojem je glumio Amara. 2013. igrao je ulogu Rajua u romantičnom dramskom filmu ‘Mu Eka Tumara.’ Film je nastavio s nagradom za najbolji film Odia, a Sabyasachi je osvojio nagradu za najboljeg glumca na dodjeli nagrada Filmfare Awards East (2013).
 • Sabyasachi Mishra je filantrop koji je radio na raznim projektima socijalne skrbi u suradnji s Smile Please, nevladinom organizacijom s misijom pomoći siromašnim i siromašnim ljudima.
 • 2015. promovirao je godišnji dječji festival Anjali za koji je glumac, zajedno s divovskim smajlijem imena Happy, prodefilirao gradom Bhubaneshwar u Odishi, sastajući se s djecom i provodeći interaktivne sesije. Cilj festivala je premostiti jaz između djece s teškoćama u razvoju i redovnog društva pružajući im priliku da pokažu svoje talente.

  Sabyasachi Mishra i maskota Happy u hotelu u Bhubaneswar-u

  Sabyasachi Mishra i maskota Happy u hotelu u Bhubaneswar-u • 2017. godine, kada je izabran za ambasadora brenda tima Deccan Chargers u IPL-u, otvorio je put njegovom tolivudskom debiju Neerajanam (2017.) u kojem je igrao ulogu neozbiljnog besciljnog pjevača koji se zaljubljuje u djevojku , koji pati od mentalnog poremećaja. U intervjuu je podijelio,

  Putovao sam s timom radi promotivnih aktivnosti u raznim gradovima diljem južne Indije. Tako sam dobio priliku upoznati puno filmaša i producenata iz Tollywooda. Nekoliko ih je pokazalo interes za suradnju sa mnom i evo me. '

  Iako je Neerajanam (2017.) prvenstveno objavljen na teluškom jeziku, kasnije je i sinhroniziran na tamilskom i odijskom jeziku.

 • Sabyasachi Mishra sebe smatra napola teluguom dok su njegovi baka i djed bili iz Anakapalle (Andhra Pradesh). U intervjuu, dok je dijelio svoja sjećanja iz djetinjstva, rekao je,

  Kao dijete posjećivao sam Anakapallu za vrijeme odmora i iz djetinjstva sam se sjetio mnogih lijepih uspomena na vrijeme provedeno tamo. I moji roditelji i ja govorimo teluški, pa se zapravo smatram napola teluškim. '

 • Ostali hit filmovi u kojima je glumio Sabyasachi uključuju Pilata Bigidigala (2015), Hela Mate Prema Jara (2016), Tokata Fasigala (2018) i Mal Mahu Jiban Mati (2019).
 • Osim što je proslavljeni glumac u filmu Odia, Sabyasachi je i vješt pjevač koji je debitirao kao pjevač kada je posudio glas za naslovnu pjesmu filma Pilata Bigidigala (2015). Njegova pjesma Maya re Baya (2018) postala je virusna na društvenim mrežama i stekla veliku popularnost među mladima.
 • Sabyasachi Mishra zaslužio je titulu Outlookove osobe godine (2020) zbog svoje dobrohotnosti. Tijekom nacionalnog zatvaranja zbog pandemije Koronavirusa, Mishra je pružio medicinske potrepštine i obroke i organizirao prijevoz stotinama učenika, žena i migranata, koji su bili nasukani u drugim državama.

  Sabyasachi Mishra dočekuje djelomično paraliziranu majku radnika migranta iz Odia koju je odletio iz Bangalorea u Bhubaneswar, Odisha

  Sabyasachi Mishra dočekuje djelomično paraliziranu majku radnika migranta iz Odia koju je odletio iz Bangalorea u Bhubaneswar, Odisha

  rabia sidhu kći navjot singh siddhu
 • 1. ožujka 2021. povezao je čvor s filmskom glumicom Odia Architom Sahu na intimnoj ceremoniji održanoj u hotelu The Neemrana Fort Palace u Jaipuru u državi Rajasthan. Par je stvarao valove svojom romansom na ekranu u blockbuster filmovima Mu Sapanara Soudagar (2008), Pagala Karichi Paunji Tora (2009), Mu Eka Tumara (2013), Nasmiješite se (2014), Hela Mate Premo Jara (2016) itd.

Reference / izvori:[ + ]

1 Facebook