David Schwimmer Visina, težina, dob, biografija, supruga, poslovi, omiljene stvari i još mnogo toga

david_schwimmerJeste
Pravo imeDavid Lawrence plivač
ProfesijaGlumac, producent, redatelj, komičar, glasovni glumac
Poznata ulogaRoss Geller - PRIJATELJI
Fizička statistika i više
Visinau centimetrima- 185 cm
u metrima- 1,85 m
u Stope inča- 6'1 '
Težina (približno)u kilogramima- 86 kg
u funtama- 189 lbs
Mjerenja tijela- Prsa: 42 inča
- Struk: 41 inča
- Biceps: 15 inča
Boja očijuNepoznato
Boja koseSvijetlo smeđa
Osobni život
Datum rođenja2. studenog 1966
Dob (kao u 2016.) 49 godina
Mjesto rođenjaFlushing, Queens, New York, SAD
Horoskopski znak / sunčani znakŠkorpion
Nacionalnostamerički
Rodni gradBeverly Hills
ŠkolaSrednja škola Beverly Hills (1984)
KoledžSveučilište Northwestern
edukacijske kvalifikacijeDiplomirani umjetnik (1998)
DebiGluma:
Film - Let uljeza (1991)
TV -
Scena - Neke djevojke (2005.)
Redatelj - Run Fatboy Run (2007)
Obitelj Otac - Arthur Coleman plivač
Majka - Arlene Coleman-Schwimmer
Sestra - Ellie (rođena 1965.)
ReligijaŽidovsko podrijetlo
Etnička pripadnostBijela
Adresa pošte obožavateljaDavid Schwimmer
Agencija Gersh, Inc.
9465 Wilshire Blvd
6. kat
Beverly Hills, CA 90212
UPOTREBE
Glavne kontroverzeDavida Schwimmera tužio je Aaron Tonken, bivši donator dobrotvornih fondova zbog zahtjeva Rolex satova zbog pojavljivanja na vlastitoj dobrotvornoj akciji. Dobio je parnicu za klevetu u iznosu od 400.000 američkih dolara.

Pričalo se da se pojavio kao vojnik u vlaku u Biloxi Bluesu (1988). David je to porekao rekavši 'Ne. Ne znam zašto je to na IMDb-u, ali nikad nisam bio u tome '.

Druga je glasina bila da je u rodu s plesačicom Lacey Schwimmer. Schwimmer je i ovo porekao rekavši 'Ne, uopće. Postavite rekord ravno. Pretpostavljam da je to prirodna pretpostavka jer imamo isto prezime, ali ne. Nikad je nisam ni upoznao '
Djevojke, poslovi i još mnogo toga
Bračni statusZoë Buckman (m. 2010.)
Poslovi / DjevojkePatrice Jennings
Patrica
Minnie Driver
Minnie-Driver
Natalie Imbruglia - Odbrojavanje dana
Natalie-Imbruglia
Mili Avital (2001.)
Mili Avital i David
Carla Alapont (2002.-2003.)
Carla + AlapontDavid + Schwimmer
Tina Barret (2004.)
Tina Barret
Gina Calavera (2004.)

Zoe Buckman (2007.)
David + Schwimmer + Zoe + Buckman
Supruga / supružnikZoë Buckman (m. 2010.)
Trenutni status vezeOženjen Zoë Buckman
David-Schwimmer-sa-Zoe-Buckman
Novčani faktor
Neto vrijednost80 milijuna dolara

David + plivač

Neke manje poznate činjenice o Davidu Schwimmeru

 • Pohađao je Shakespeareovu radionicu 1979. Ian McKellen je predavao na radionicama, a David je bio zadubljen u tečajeve. Kasnije je osvojio dvije prve nagrade na Shakespeareovom festivalu u južnoj Kaliforniji.
 • Nakon preseljenja na Beverly Hills, Davidu nikad nije bilo ugodno u školi. Osjećao se neumjesno jer se osjećao kao da tamošnji studenti imaju drugačiji sustav vrijednosti od njegova.
 • U školi je bio dobar iz matematike i znanosti i mislio je da će biti liječnik. Njegov učitelj drame motivirao ga je na novčanu glumu i on je odletio u Chicago kako bi diplomirao kazalište i govor.
 • David Schwimmer je nakon diplomiranja, krajem 1980-ih suosnivač 'Kazališne tvrtke Lookingglass'. Put je nastavio kao nezaposleni borbeni glumac u Los Angelesu.
 • Schwimmer je 2016. glumio Roberta Kardashiana u Američka kriminalistička priča .
 • Davidovo prvo glumačko iskustvo bilo je u dobi od 10 godina, kada je igrao Dobra vila u Pepeljugina židovska verzija .
 • Prvo je odbio ulogu Rossa Gellera, ali je kasnije prihvatio. Uloga je posebno napisana s njim na umu kao glumca jer je izvršni producent već surađivao s njim i znao je njegov kalibar.
 • Schwimmmer je svoj lik Rossa Gellera u PRIJATELJIMA temeljio na filmu Nicolasa Cagea Peggy Sue Got Married (1986).
 • Kada su PRIJATELJI prvi put emitirani, gledalo ih je 22 milijuna američkih gledatelja. Schwimmer je vrlo brzo dobio snažne kritike. Str ittsburgh Post-Gazette pohvalio Davida nazvavši ga 'sjajnim'.
 • Raznolikost spomenuti 'Svih šest ravnatelja, posebno (Courteney) Cox i Schwimmer, djeluju snalažljivo i pokazuju oštre sitcom vještine'.
 • Dobio je Nagrada Emmy nominacija u kategoriji Izvanredan sporedni glumac u komediji.
 • David je odlučio snimiti film Pallbearer jer je htio glumiti nešto što je daleko od lika Rossa Gellera. Odbio je lik 'J' u 'Mein in Black' zajedno s Tommyem Leejem Jonesom da bi se bavio umjetnošću, a ne brzom zaradom.
 • Davida su kritizirali zbog uloge u Družina braće, ratna drama, u kojoj je glumio okrutnog kapetana. BBC-jeve vijesti kritizirale su ga nazivajući ga jedinim problemom u filmu jer njegove oči psića nisu bile dovoljno uvjerljive za ulogu.
 • Izgovorio je lik Melmana, žirafu u animiranom filmu Madagasker (2005.). Kritičari su dali mješovite odgovore, premda je film postigao komercijalni uspjeh s 532 milijuna američkih dolara, što je najveći hit 2005. godine.
 • Nakon PRIJATELJA, David je zoniran za PRIJATELJE jer je pokušao toliko uloga i stvari kako bi izbio lik svog Rossa Gellera, autobus je uglavnom dobio mješovite kritike kritičara.
 • Schwimmer je također režirao nekoliko epizoda PRIJATELJA.
 • David nije uspio lako uzeti Broadway jer je bio izbirljiv u cijeloj stvari. Ili nije bio zadovoljan glumačkom postavom, ili redateljem ili samom predstavom.
 • Za njegov redateljski debi, opet su kritičari imali dvosmislene kritike. Gdje New York Daily News rekao je 'Najviše je razočaravajuće kako Schwimmer - koji je proveo 10 sezona u sitcomu ispunjenom hiperverbalnim likovima - uspijeva protresti nježne trenutke' Fatboya '; s druge strane, nominiran je za Najbolji debitantski redatelj za Britanska nezavisna filmska nagrada.
 • Za svoj debi izvan Broadwaya bio je cijenjen zbog vođenja svog tima intenzitet i strip vrijeme iako ga je Los Angeles Times kritizirao jer nije pokušao nešto izazovnije.
 • Cijenili su ga Chicago Tribune za njegov lik George Gibbs u Naš grad govoreći „Schwimmer ... pretvara se u dirljivu, bogato teksturiranu i dokazivo srdačnu izvedbu kao George Gibbs. Vidio sam prilično malo Schwimmerovih scenskih djela nakon prijatelja u Londonu i New Yorku, i nikad ga nisam vidio boljeg.
 • Uključen je u dobrotvorne svrhe i podršku podizanju svijesti o zlostavljanju djece, a aktivni je direktor Centra za liječenje silovanja u Santa Monici, pomažući žrtvama silovanja datuma i djeteta.