N. V. Ramana Dob, supruga, djeca, obitelj, biografija i još mnogo toga

N. V. Ramanadetalji dr br ambedkara

Bio/Wiki
Puno imeNuthalapati Venkata Ramana [1] CNBC TV18
ProfesijaSudac (Vrhovni sud Indije)
Poznat poS. A. Bobdea koji ga je preporučio da postane 48. glavni pravnik Indije
Fizička statistika i više
Visina (približno)u centimetrima - 183 cm
u metrima - 1,83 m
u stopama i inčima - 6 '
Boja očijuCrno
Boja koseSol i papar
Osobni život
Datum rođenja27. kolovoza 1957. (utorak)
Dob (od 2020) 63 godine
Rodno mjestoPonnavaram, Andhra Pradesh
Horoskopski znakDjevica
NacionalnostIndijanac
Rodni gradPonnavaram, Andhra Pradesh
SveučilišteSveučilište Acharya Nagarjuna, Guntur, Andhra Pradesh
Obrazovna kvalifikacija [dva] Nacionalno tijelo za pravne usluge • B. sc.
• prvostupnik prava
Kontroverze• 6. listopada 2020., glavni ministar Andhra Pradesha YS Jagan Mohan Reddy i njegov glavni savjetnik Ajeya Kallam tvrdili su da je drugi najviši sudac Supereme suda NV Ramana mijenjao zasjedanja Višeg suda u Andhra Pradeshu. Kao odgovor na to, državni odvjetnik Indije KK Venugopal odbio je pitanje rekavši da je to 'krajnje neprimjereno', a ponašanje CM-a i njegovog savjetnika bilo je namjerno neposlušno. KK Venugopal također je odbio bilo kakav postupak protiv YS Jagana Mohana Reddyja i njegovog savjetnika Ajeye Kallama. [3] Svitak
• U rujnu 2020. registriran je FIR protiv kćeri N. V. Ramane, Tanuje i Bhuvane, zajedno s još jedanaest ljudi u uredu Antikorupcijskog ureda Guntur. U pritužbi se navodi da su svi koji su sudjelovali iskoristili svoj utjecaj u vladi kako bi ilegalno kupili ogromna područja zemljišta u Amaravatiju, Andhra Pradesh u godini 2013.-2014. [4] Žica
Odnosi i više
Bračni statusOženjen
Obitelj
Supruga / supružnikShivamala
N. V. Ramana sa suprugom
Djeco Kći - N.V. Tanuja
Tanuja Ramana sa suprugom
N.V. Bhuvana
Telangana CM KCR (lijevo) predaje cvijeće Bhuvani Ramani

N. V. Ramana

Neke manje poznate činjenice o N. V. Ramani

 • N. V. Ramana sudac je na Vrhovnom sudu Indije kojemu je preporučio da ga 48. glavni sudac Indije imenuje S. A. Bobde . Predsjednik Indije imenovao ga je za 48. glavnog indijskog suca Ram Nath Kovind 6. travnja 2021.
 • Rođen je u agrarnoj obitelji iz Ponnavarama, Andhra Pradesh. 1975. godine otac ga je zamolio da se odseli od njihove kuće i ostane s tetkom po majci jer je vlada planirala proglasiti hitnu situaciju u zemlji. Kad je napustio svoj dom, imao je samo Rs. 10 s njim.
 • N. V. Ramana započeo je svoju advokatsku praksu 10. veljače 1983. na Visokom sudu Andhra Pradesha. Također je vježbao na Vrhovnom sudu Indije u nekoliko pitanja poput građanskih, kaznenih, ustavnih, radnih, službenih i izbornih.

 • N. V. Ramana također je bio član vijeća različitih vladinih tijela. Bio je dodatni stalni savjetnik središnje vlade. Bio je dio stalnog savjetnika za željeznice u Središnjem upravnom sudu u Hyderabadu.
 • Sudac Ramana imenovan je stalnim sucem Višeg suda u Andhra Pradeshu u lipnju 2000. Kasnije je od rujna 2013. bio vrhovni sudac Visokog suda u Delhiju, a od veljače 2014. postao je sudac Vrhovnog suda.

  Stara slika N. V. Ramane

  Stara slika N. V. Ramane • Dok je služio kao sudac na Vrhovnom sudu Indije, sudac Ramana bio je odgovoran za vijeće Vijeća suda koje se bavilo stvarima poput brzog praćenja suđenja u predmetima protiv zakonodavaca i ograničenja nametnutih u Džamuu i Kašmiru dok se primjenjivao članak 370 Ustava ukinuta. Također je bio dio Klupe koja je proučavala potražnju za omogućavanjem 4G mobilnog interneta u Džamuu i Kašmiru.
 • N. V. Ramana član je Općeg vijeća Nacionalnog pravnog fakulteta Sveučilišta u Indiji, Bangalore. Također je predsjednik knjižničnog odbora na Indijskom pravnom institutu u Delhiju.
 • Sudac Ramana bio je dio nekoliko važnih odluka, od izbornih pitanja do dovođenja ureda vrhovnog suda Indije u okvire prava na informaciju (RTI). Dalje je dodao-

  RTI se ne smije koristiti kao sredstvo nadzora. '

  sharad malhotra i njegova supruga
 • Osim prava, N. V. Ramana živo zanimaju književnost i filozofija. U slobodno vrijeme N. V. Ramana voli čitati.

  Pravda N. V. Ramana čitajući knjigu

  Pravda N. V. Ramana čitajući knjigu

 • Sudac N. V. Ramana bio je dio suda odgovornog za presudu u slučaju Aircel-Maxis 2017. godine. Vijeće je zatražilo od javnog tužitelja Ananda Grovera da podnese odgovarajuću peticiju kojom se traži od suda da ne pusti imovinu braće Maran. Međutim, bivšeg ministra telekomunikacija Dayanidhi Marana, njegovog brata Kalanithija Marana i ostale koji su sudjelovali u slučaju sud je otpustio 2. veljače 2017. godine.
 • Državno tijelo za pravnu službu Rajasthan (RSLSA) pod vodstvom Državnog tijela za pravne usluge provelo je prvi državni E-Lok Adalat. Organiziran je širom države, uključujući okruge kao što su Barmer, Jaisalmer, Sirohi i drugi. Internetski Lok Adalat zauzeo je više od 45.000 slučajeva od kojih je oko 33.476 riješeno. Ceremoniji postignuća prisustvovao je sudac N. V. Ramana, sudac Vrhovnog suda Indije i izvršni predsjednik Nacionalnog tijela za pravne usluge.

Reference / izvori:[ + ]

1 CNBC TV18
dva Nacionalno tijelo za pravne usluge
3 Svitak
4 Žica